fredag 31 juli 2009

Redo för rallytävling i Mönsteråsskogarna


För någon vecka sen kom det upp en skylt om en annalkande rallytävling i skogen mellan Blomstermåla och Ruda. Det handlar om Oknörundan.

Enligt tidningen (Nyheterna) är det 103 bilar anmälda och de startar med en minuts mellanrum. Det är fyra specialsträckor. Exakt hur banan går avslöjas först vid åtta i morgon bitti. Men med lokalkännedom och utifrån den information som givits på MMK:s hemsida så är jag ganska säker på sträckningarna.

Jag ska försöka hitta en raksträcka med ett litet backkrön där jag kan sätta mig med kameran i högsta hugg. Min förhoppning är att bilarna har hög fart och kanske lättar lite grann. Gissar jag rätt så finns stället på sista halvan av specialsträcka tre...

Vem vet, kanske jag fångar hundratre flygande bilar på bild. Enligt startlistan finns en Saab 96:a med V4-motor på startlinjen, liksom ett flertal Volvo 142:or. Men också modernare bilar.

- - - - -
Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Se till att ta skydd bakom ett träd eller bakom en stor sten. De kör som dårar på rallytävlingar och många av dem skulle inte köra alls.

Tomas Jonsson sa...

Jag har varit och rekognoserat. Har hittat stället jag sökte. Tre stadiga björkar och några talar längs kanten fungerar som barriär.