fredag 3 juli 2009

Videoblogg: Bättre att höra illa än att se illa!


Allra säkrast är att höra bra och se bra och inte ha några sjukdomar eller funktionshinder. Och helst ha ett jobb och en fru - ensamma blir dementa och dör tidigare. Särskilt sura män!

Själv ser jag illa, hör illa, har en släng av Aspberger (har jag länge misstänkt) och jag är ensamstående och småsur. Ingen bra prognos på det...

- - - - -
Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Men utprovningen av hörapparat kostar 1200 efter 1 augusti i vårt landsting. Det är ganska mycket.

Med glasögon korrigerar man synen samt förbättrar sitt utseende. En hörapparat är däremot ungefär detsamma som en rullstol för en som inte kan gå. Man kan ta sig fram, men inte mer. Det är en himla skillnad.

Men visst, det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk, precis som det alltid har varit.

Men inte sjutton ska vi vara sura för det. Inte du heller :-)

Tomas Jonsson sa...

Glasögon är väl ändå i första hand ett hjälpmedel för människor med nedsatt syn!?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, självklart! Det skrev jag ju. De korrigerar synen alldeles utmärkt. Dessutom, som gräde på moset, är de en fräck liten detalj som kan förhöja utseendet.

Hörapparater kan man inte beskriva på liknande sätt. De korrigerar inte. De kan göra livet lite lättare på sin höjd. Det är där den stora skillnaden ligger. Jämför dem med rullstolar eller kryckor. Dem tar man ingen utprovningsavgift för. Ingen kommer ens på tanken, och det är ju rätt. Men höraapparater, dem kan man diskutera. Jag är inte överens med landstinget där. Så är det bara.

Stollen i Sollentuna sa...

För det första heter det "Asperger syndrom", och för det andra har man inte "en släng" av Asperger. (men man kan "ha drag" av Asperger om man vill uttrycka sig så.)

Men det är en mycket bra blogg du har! :)

Kerstin sa...

Nåja, ur ekonomisk synpunkt har du ju definitivt rätt. Köpte själv nya glasögon för ett par veckor sedan och blev 4.500 kronor fattigare (2 par, men i mina gamla bågar, inga nya sådana alltså).
Men ur friskhetssynpunkt har jag mycket hellre glasögon än tvingas använda hörapparat. Den senare kan föra med sig många problem och de jag känner som har sådana menar att de är ganska påfrestande.

Trevligt med en film förresten, att få se och höra dig också :-)