onsdag 10 mars 2010

Nicke – socialist och bajare


Det här är Nicke Grozdanovski, socialist och bajare i Emmaboda. Nicke är dessutom bloggare och kassör i Vänsterpartiet i Emmaboda. Jag är revisor där och när jag hade granskat ekonomin klart där häromdagen så fick jag en liten guidning i trakterna runt Emmaboda.

8 kommentarer:

Studio Eriksson sa...

Riktigt bra porträtt, man blir nyfiken på vad, vem och varför...
Härligt naturligt ljus, bra skärpa och skärpedjup samt fin tight beskärning.

Tomas Jonsson sa...

Tack. Jag skulle egentligen bara vilja göra den här sortens porträtt.

Lasse Strömberg sa...

Snygg bild med bra ljus.
Jag gissar dock att den är tagen med din digitalkamera, det syns på den i mitt tycke litet för hårda kontrasten.
Vore det min bild skulle jag lätta upp skuggorna till höger. Lite alltså. Ljuset kring Nickes vänstra öga (höger, usch vilket ord, för oss tittare) är inte snyggt, det kan du fixa till sedan borde du lätta upp håret ovanför ögat. Men det gäller att göra sånt här försiktigt, ungefär som man gjorde på s/v kemitiden, som faktiskt inte är alltför långt bort. Jag kommer tydligt ihåg hur man gjorde...
Kolla in Nickes högra, usch vilket ord) kind, den är ju alldeles utfrätt, liksom en yta på hans näsa, typisk tillkortakommande för digitalkameror. Finns ingen struktur gör det inte och går därmed inte att rädda i efterhand.

Är originalet i färg? Om ja, kanske du borde ta en lektion i hur man gör sina bilder till S/V, det finns många metoder varav vissa är bättre än andra.

Tacka vet jag Tri-X och HC 110. Inget slår den kombinationen för S/V! :-)

Tomas Jonsson sa...

Tack för tips och synpunkter Lasse. Jo, bilden är tagen i färg. Jag brukar lägga på Textur-Korn-Lodrät på svartvita bilder för att få upp kontrasten och för att få lite mer analog känsla över bilden. Är bilderna för rena så lägger jag också på lite brus innan. Så det är medvetet som jag vill ha dem lite smutsigare. Håret längst upp till höger i bild hade jag kunnat lätta upp, men annars så tycker jag att hela den svarta skuggan i bildens högerkant är effektskapande.

Nicke Grozdanovski sa...

Lasse... jag blir inte bättre än så här :-) man kan inte förändra verkligeheten alltför mycket. Men jag gillar bilden förutom att jag ser så ledsen ut faktiskt men det är inte fotografens fel :-)... Borde le lite mer på bilder, men det får man jobba sig fram till

Lasse Strömberg sa...

Nicke:

Dig är det inget fel på. Felet är att Tomas borde ägna sig litet mer åt själva labbjobbet...

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Nu ska du inte vara så kinkig. Det här är bara en blogg och jag gör inga anspråk på att den ska hålla högre kvalité än vad jag själv har lust med.

Nicke Grozdanovski sa...

Lite orättvis att säga att felet är Tomas efterhands jobb. Han kan trolla med bilder men man kan ändå inte förändra verkligheten. Jag menar att jag inte har rakat mig eller ser ut som ett troll i huvudet kan knappast skyllas på fotgrafen :-)
Men jag är som sagt var är nöjd med bilden.