söndag 19 september 2010

Idag gäller det att välja rätt


Valdagen 2010 närmar sig. Här är några bilder från valdagen 1982. Platsen är förskolan vid torget i Figeholm. Några figeholmsbor studerar alla valsedlar noga innan de väljer.


Här är det en annan 28 år yngre figeholmare som just klistrat igen sitt kuvert. Är han månne en förstagångsväljare år 1982?


Trots att det gått 28 år så är det mesta sig likt vid dagens val. Möjligen var man mer uppklädd då, när man fick gå och rösta. Det var en demokratins högtidsdag.

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Nej, jag är inte uppklädd (det är jag aldrig) men jag tycker att det är oerhört ... högtidligt att få gå och rösta.

Fantastiskt, helt enkelt.

mojjephoto sa...

Skoj att se tillbakablickar!
Bra bilder som har ett historiskt och dokumentärt värde.
Morgan

Tomas Jonsson sa...

Tack Morgan. Jag är rätt imponerad över bilderna som jag tog som trettonåring – bra kompositioner, variation, människor och tio bilder på samma negativ som alla är användbara. Idag tar jag hundra bilder och sparar i bästa fall fem. Det är lätt att glömma historien.

Lasse Strömberg sa...

"tio bilder på samma negativ"

Snacka om beskärning! Visserligen vet jag att man under kriget, och då med Speed Graphic-kamera och plåtar på 6x9 cm tog flera bilder på samma negativ. Men du har rekordet, på SvD kom den senare fotochefen Tore Burnäs upp i max två. Två bilder på artister utanför Berns resp Chinateatern.

Tomas Jonsson sa...

Samma filmremsa menar jag, och det förstår du mycket väl Lasse ;)