måndag 27 september 2010

Manifestation mot rasism i Emmaboda

På söndagseftermiddagen hölls en manifestation mot främlingsfientlighet och rasism i Emmaboda. Det var vänsterpartiet i Emmaboda som tagit initativ till manifestationen och även bjudit in de andra politiska partierna.

Mouhamadou berättade om varför han flydde till Sverige undan politiskt förtryck. Han citerade bland andra Martin Luther King.
"Människor hatar ofta varandra därför att de fruktar varandra.
Fruktar varandra därför att de inte känner varandra .
De känner inte varandra därför att de inte har några förbindelser med varandra.
De har inga förbindelser med varandra därför att de lever åtskilda".
Martin Luther King

Det var kallt, blåsigt och regnet hängde i luften. Men alla frös inte, utan här är två pigga tjejer som äter glass och dansar till musiken.

Gemenskapen värmde det femtiotal personer som mött upp i blåsten och kylan.

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Och i min stad hade vi möte på lördagen. "Krama fem okända människor" var en uppmaning att följa där. Det uppskattades att på några minuter skedde 1500 kramar!

Göran S sa...

Förstår att du brinner för det här,åker själv till Liberia nästa vecka,för att hjälpa några som inte har det lätt med krig,sjukdomar och arbetslöshet!

Tomas Jonsson sa...

Göran: Blogga gärna och berätta hur ditt hjälparbete började och varför det blev just Liberia!

Göran S sa...

Blev tillfrågad om jag ville åka ner till sveriges FN-camp och jobba för NCC!Efter två år var uppdraget slut,men min kompis och jag hade träffat så många behövande människor,så vi beslöt att inte svika dem,så vi har skickat pengar och förnödenheter sen 4 år tillbaka.Vi besökte våra vänner förra året,men jag tänker åka även i år,med väskan full.Solidaritet heter det,och jag vet att du vet vad det betyder!Det är ingen uppoffring ,det är med glädje jag gör det här!