torsdag 21 oktober 2010

Oväder är fotografens bästa vän

Väderkvarnen vid Resmo med Kalmarsund i bakgrunden.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, vilken bild ....! Och jag håller med dig. En knallblå himmel utan moln, gör ingen glad. Inte nån med kamera i alla fall.

Lasse Strömberg sa...

Snyggt!

Tomas Jonsson sa...

Det blev bättre än vad jag tänkt. Jag hade planerat en sån här väderbild och när jag närmade mig Resmo så tornade molnen upp sig och det började störtregna. Jag tog några bilder, men eftersom det blåste från Kalmarsund så blev linsen hela tiden blöt och bilderna fula. Jag satte mig i bilen och avvaktade fem minuter innan regnet avtog och himlen började klarna och då vevade jag bara ner rutan och tog Bilden. Gillar djupet och rymden i den.

Anonym sa...

Antar att det är med ditt Sigma 17-70(27- 112)du tagit den här bilden.

Tomas Jonsson sa...

Ja, det är Sigmagluggen. Brännvidd 17 mm; bländare 8,0 ISO200 1/1000 sekund.

Lasse Strömberg sa...

Satt i bilen?

Hm, tänk om du gått närmare kvarnen och lagt dig på marken och fått kvarnen fri mot himlen. Vaddå blött? Litet svinn får man räkna med när det ska bli bra bilder.
Underskatta aldrig en skärmmössa med stor skärm som går ut över gluggen. Eller en jacka med rejäl innerficka i vilken man kan ha ett paraply nedstucket så man kan jobba med bägge händerna.

Björn Nilsson sa...

Bra tips från fotoproffset Foto-Lasse. Ett alternativ till skärmmössa kan vara en bredbrättad hatt av kolar- eller rallartyp. Den skyddar även mot sol och vind, mygg och andra påflugna typer, samt kan tjäna som huvudkudde om man lägger sig ner för att vila benen en stund. Som amatör säger jag bara att dramatiska moln över oändliga horisonter alltid (nästan) gör sig bra på bild.

Tomas Jonsson sa...

Men jag ville inte ha en sån bild, utan jag ville ha en bild med öppen horisont där kvarnen inte skulle dominera, utan där himlen och horisontlinjen är huvudmotivet.