torsdag 2 december 2010

Mycket vatten i Alsterån

Utsikten från mitt köksfönster visar att jag numer bor på en halvö. Vanligen rinner 8 kubikmeter vatten fram varje sekund i Alsterån. Men nu är flödet 55 kubikmeter per sekund och vedbacken är blöt. Det är en vattenspegel på de närmaste hagarna där det går kor under sommaren. (Här kan du se hur det brukar se ut: Länk.)

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Äntligen! Den bilden har jag väntat på.
Klarar sig veden? Finns risk för att vattnet går upp på vägen så du måste skaffa en amfibiebil?

Tomas Jonsson sa...

Nja, vägen är 1,5 meter kvar. "Innantaket" i brospannet över Alsterån är ca 4 dm över vattenytan. Veden står nog i vatten nu. Smedjan i vänsterkanten ligger illa till. Ska gå ut och ta lite bilder när jag har fikat :)

Tomas Jonsson sa...

Enligt SMHI:s hemsida så nås kulmen på flödet i nedre delen av Alsterån "inom några dagar". Under dagen har det synts hur nivån har stigit. Återkommer med bilder.

Lasse Strömberg sa...

Hm, jag har hört att bara en lucka är öppen litet vid utloppet från Alstern. Man kanske skulle övertala någon, du vet vem, att åka ner och öppna mer och en lucka till så du får bilder med drag i. :-)

Tomas Jonsson sa...

Jag tror det räcker "med drag"... Här nere fick de spränga bort luckor förra veckan, för att trycket var så starkt att det inte gick att öppna luckorna.