måndag 13 juni 2011

Blomstermåla körde över Mönsterås

Derby div 5SÖ. I lördags möttes ärkerivalerna Blomstermåla IK och Mönsterås GoIF på idrottsplatsen i Blomstermåla. Två lag som gärna rullar boll och snyggt passar sig fram offensivt – till skillnad från många andra gärdesgårdslag som satsar på långa bollar och snabba kontringar. Båda lagen kunde ha vunnit (!). Jag ägnar mig åt lite publikfrieri den här gången och visar lite fler bilder än vanligt.

Laddade och spända spelare på väg ut mot derbyt. När jag är osäker på utgången så brukar jag sätta mig bredvid målet där hemmalaget ska göra mål. I tio minuter funderade jag på att byta sida, inte minst när klangen från ett ribbskott ekade från andra sidan...

Men sen schabblades det i Mönsterås backlinje och Kim Borgebäck hade bara att trycka dit 1–0 till BIK.

Gesterna talar för sig själva.


Jag var knappt beredd med kameran, några minuter senare, när Robert Bratt skyfflade iväg en boll på distans, nere till höger, och plötsligt var det 2–0.

Sen fungerade ingenting för Mönsterås och Blomstermåla flög fram över planen med bollen.

Mönsterås försvar verkade enbart bestå av målvaken.

När matchen sedan länge var avgjord, men BIK ändå fortsatte attackera, försökte jag få till vidvinkelbilder. Men det blev ingen bra denna gång, detta är den minst dåliga.

Till slut stod det 6–0 i ett derby som jag på förhand tippade 2–0 eller 1–2. Det var stundtals tragiskt (eller pinsamt) att se hur ett lag kan falla sönder och pinas så som kanske 200 personer i publiken fick se Mönsterås göra i lördags. Den 24:e september är det dags för returmötet. Hoppas Mönsterås glömt allt till dess så det blir mer spänning!

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Djädrigt bra bilder Tomas!