söndag 7 augusti 2011

Bilder från Kalmar Triathlon 2011

3 860 m simning, 180,2 km cykel och 42 195 m löpning stod på programmet för de drygt 800 som hade anmält sig till 2011 års upplaga av Kalmar Triathlon. Klockan 07.00 på lördagsmorgonen gav de sig iväg. Första man kom i mål vid halv fyra och första kvinnan vid halv fem.

Premiär för mig att fota cykellopp. Häftiga vinklar i innerkurvan.

Uppe till vänster kommer ledaren Ted Ås in med cykel för att växla över till löpning. Notera att han redan tagit av sig skorna på upploppet. Ted slutade trea. Pontus Lindberg stupade in i växlingsområdet efter cyklingen. Då låg han fortfarande tvåa, men slutade som segrare. Nere till vänster ger sig Erik Strand ut på löpningen. Han slutade tvåa. För andra tävlande återstod många mil på cykel ännu innan maratonet tar vid.

Odd Engström uppe till vänster har just gett sig ut på första varvet i löpningen. Han slutade 16. Fortfarande cyklade merparten av de tävlande. Nere så ser vi löpare, bland annat totaltrean Ås när han kommer in efter första varvet. Och ungefär då så gick jag med sällskap och åt en grekisk sallad på en av Kalmars restauranger och satt och kopplade av en timme.

Tillbaka till tävlingsområdet så började de första komma i mål. Lars Mattson till vänster slutade 9:a på tiden 09:11:04. Nummer 42 Rainer Hartmann hade ännu ett varv kvar och mycket att fundera på. Tyvärr hittar jag inget slutresultat på honom.

Nummer 90 Martin Alriksson tog sig in på 10 timmar 43 minuter – 128:e plats. Motionären Roger Jakobson med 632 slutade på 12,5 timmar. För anhöriga gällde väntan innan man kunde gratulera. Jerker Aspegård 858 slutade på 148:e plats med 10 timmar 48 minuter. Motionären Ann-Marie Olofsson, nere till höger, kollar tiden efter första varvet på löpningen, kl 16.27 tog jag bilden och hon ser nöjd ut. Hon låg 28 efter simningen. 38 efter cyklingen och kom in strax under tretton timmar vilket räckte till 46:e plats i damklassen..

Det är mycket kvar och det börjar bli tungt och gör ont och är varmt och går åt mycket vatten vid vätskekontrollerna. Vill du se fler resultat så finns det här. Och Kalmar Triathlons hemsida finns här.

Som vanligt arbetar jag lätt, jag orkar inte bära på stora teleobjektiv. Det mesta är fotat med Canon 7D + 50/1,8. Några gånger skruvade jag på 24/2,8. Jag har sparat lite plockbilder på publik som eventuellt kommer vid senare tillfälle.

6 kommentarer:

Viktor Milonjic sa...

Kul att du och många andra tagit massa bra bilder. Än så länge hittar jag ingen på mig bara =(

Nummeret var 845, om du nu skulle dyka upp någon bild som gömt sig.

Anonym sa...

du fastnade nog på några av mina bilder , kollde lite på Google om KT och hamnade här

http://www.flickr.com/photos/magnussweden/sets/72157627375644844/

flickr (at) deck.se

johnnyponken sa...

snygga bilder!

Janne A sa...

Detta var debuten för #90 Martin. Magproblem gjorde att han tappade minst 20 min på löpningen.

rotans sa...

Hejsan!
Jag har inga vidare bra bilder på mig själv från loppet så jag googlade lite nu och halkade in din blogg. Till min glädje (och förvåning) hittade mig själv på bild och text i ditt inlägg! Jätteroligt!
Det var en magisk dag och jag är fortfarande otroligt nöjd :)
//Ann-Mari Darj (fd Olofsson)

Ps. om du skulle vilja läsa hur jag som motionär upplevde loppet så har jag skrivit om det här (http://rotans.wordpress.com/2011/08/07/att-genomfora-en-iron-man/)

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Ann-Mari. Grattis till din prestation. Det var intressant att läsa din berättelse från tävlingen. Jag är imponerad över hur ni kan hitta krafter när det gör ont överallt och man är trött och har långt kvar av tävlingen.