tisdag 7 februari 2012

Fräs och skrik och jakt och klagosång

Nu blir det lite kattbloggande. Den röda katten som bor hos mig blev dessvärre ensam i höstas då den grå blev överkörd. Jag har funderat på att skaffa en kompis till honom, men skjutit på beslutet. Men senaste månaden har hans sorg blivit väldigt tydlig så i fredags var jag och hämtade hem en ny kompis till honom på prov från ett katthem.

Den röda blev helt förstörd i fredags, när jag kom hem med en svart katt – nykastrerad och öronmärkt. I lördags låg nykomlingen först hopkrupen under badkaret och sedan under soffan – allt medan den röda satt intill och skrek. Men sen på söndagsmorgonen hände något, bilderna tog jag då. Och i natt sov vi alla tre i min säng – en katt på var sida om mig. Så det verkar som det blir bra...Den nye försökte komma in på Migrationsverket i Högsby i början på januari. Men han nekades uppehållstillstånd. Eftersom han är svart så har jag döpt honom till Mohammed. Med tanke på den röda kattens misstänksamhet mot den svarta nykomlingen så har den röda tillfälligt fått namnet Jimmie...

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Åååå, vilket gott hjärta du har, Tomas!!!

Mia sa...

Fina de e<3 Visste la de skulle bli en ny sötnos till katta istället för te dej hehe:)

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Nja, men det är nog enklare med två katter än med en.

Mia: En katt tjatar inte och ställer inga krav :p

Lasse Strömberg sa...

Tomas:

Jag är inte säker på att du gjort den röda katten en tjänst. Katter är nämligen utpräglade solitärer och vill vara ensamma herrar på täppan.

Namnet på den röda är dock helt rätt, bägge Jimmie är solitärer

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Den röda katten lekte mycket och sov ihop med sin gamla kompis och har varit väldigt stillsam sedan han blev ensam. Så jag hoppas att den nya katten ska få fart på honom.

Jinge sa...

Fast Lasse har rätt, men var och en blir salig på sin fason. Katter vänjer sig, men kunde du mäta stresshormoner hos din röda skulle du se att det var en påfrestning att du tog hem en ny "kompis".