tisdag 3 juni 2014

Porträtt på människor jag mött senaste veckan

Jag tränar på att bli bättre på att hiva fram kameran och ta porträttbilder på människor jag möter. Jag är ganska dålig på det, glömmer fånga de spontana mötena med människor. Träffar man någon och snackar så ligger kameran kvar i fickan. Men som sagt, jag tränar på att bli bättre. Så när jag mötte Ebbot i Hultsfred så bad jag om ett porträtt. Jag tyckte att han suckade lite när han såg min pressbricka, men sen vände han sig mot kameran. Klick, och bilden var klar.


För en vecka sedan såg jag dokumentärfilmen Finding Vivian Maier på Kalmar Teater. Folket från Doc Lounge var så trevliga att jag först glömde att ta fram kameran, men sen kom den fram. Resultatet finns här under. Där finns även två middagsgäster jag hade här hemma i helgen.

I Hultsfred träffade jag ett av mina foto-fans. Han hade sett mina bilder från förra årets festival, han och hans fru hade fastnat på en bild. Under årets festival hade han googlat på mitt namn och sett att jag varit i farten med kameran igen. Världen är liten så på en av bilderna hade jag fångat hans båda döttrar, om jag minns rätt. Kul möte och trevligt samtal i alla fall och jag tog en bild på honom. I Hultsfred träffade jag även en fotograf-kollega som jag lurade till mig ett porträtt på när vi pratade gluggar. Medan jag väntade på min langos så tog jag också en bild på kockarna. Av veckans bildskörd är det tydligt att jag träffar alldeles för få kvinnor. Där kan jag bli bättre!2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jättefina bilder, Tomas!

Tomas Jonsson sa...

Tack Elisabet :)