torsdag 23 februari 2006

Borgarnas tomma politik säljs med leenden


De borgerliga partierna har återigen bjudit in media för att fotograferas leende och få berätta att de tycker om att vara tillsammans och är jätteniga (oklart dock om vad de är eniga...?).

Bilden är från ett tidigare möte där Lejonborg fick möjlighet att jämföra storleken. En del kanske minns hur han rodnade i teveprogrammet Silikon när han fick frågan om han mätt längden på sin penis, varvid han såg ut som om han nött ut många linjaler...
Vi står mot en splittrad vänster som inte vet vad de vill med Sverige. Som inte tycker om varandra och som inte kan regera tillsammans. Det är skillnad i Sverige på regeringsalternativen.
Moderatledare Reinfeldt idag
De största börsbolagens vinster från förra året skulle räcka till att sysselsätta 300.000 människor. All övertid i Sverige motsvarar 85.000 jobb. Word economic forum placerar Sverige på tredje plats i världens tillväxtliga, slagna endast av USA och Finland.

Tvärtom vad moderatledaren säger så går det bra för Sverige. Men samtidigt ökar arbetslöshet och sjukskrivningar. Borgarna vill lösa det hela genom att sänka skatten och göra de redan rika ännu rikare. Vänstern vill lösa det hela genom att anställa fler i vården, skolan och omsorgen. Därmed minsks arbetslösheten och man minskar risken för att fler blir sjuka.

Reinfeldt och hans lakejer verkar tro att bara för att socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet minsann aldrig badar tillsammans i blixtarnas sken så är man oense och kan inte regera tillsammans...

Jag är helt övertygad om att väljarna är smartare än vad Reinfeldt och hans leende kompisar tror. För hur seriös är en regering som bara består av en leende fasad?

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Helt ärligt tror jag att dom är precis lika bra eller dåliga som den nuvarande regeringen.
Allt handlar ju om MAKT förstås.
Och inte det minsta inbillar jag mig att en röd-grön regering har ensamrätt på Sanningen och Välviljan. Nej, det gör jag inte.
Skulle nästan hälften av den svenska befolkningen vara idioter, om dom nu inte röstar på "rätt" parti? Nej, det tror jag inte heller.
Synd att ni har L.O. som partiledare. Hade det varit Lennart Gustavsson hade jag sett det hela annorlunda.

Tomas Jonsson sa...

Jag har aldrig påstått att hälften av svenska befolkningen skulle vara idioter. Jag ser dem som presumtiva vänsterväljare som det återstår att övertyga... Jag tycker att Lars Ohly är en bra partiledare som talar klartext.

Elisabet sa...

Hahaha ... åå, nu var du finurlig!
Det märks att du är p o l i t i k e r ut i fingerspetsarna.

Trevlig helg!

Anonym sa...

I mångt och mycket har du rätt, Tomas, men du låter dina respektlösa argument och ovärdiga exempel underminera din trovärdighet: kom i håg Mats Lindström osmakliga e-postkampanj mot Fredrik Reinfeldt.
Och för en som bott flera år i ett fattigt och odemokratiskt land är jag alltid lika förvånad hur lite respekt västerlänningar visar den egna yttrandefriheten genom att istället för att använda sig av konstruktiv kritik och dialog till att förbättra den egna demokratin så ägnar man sig åt samma sak som i totalitära stater: smutskampanjer...
Vidare har du, som en person med kunskap och ordets makt ansvar: Michel Foucault menade att makten utgår från den som styr diskursen och för mig är det personer som du - visst kan det tyckas oskyldigt att beskriva högern som "Reinfeldt och hans lakejer" men det öppnar knappast upp för en sund och värdig debatt.
I odemokratiska länder skulle demokratiförespråkarna skämmas om de såg den typ av retorik som du använder.
Bara för att man anser sig ha rätt ger det en inte mandat att även skymfa eller omänskliggöra ens motståndare: det var just respekten och den sakliga argumentationen gentemot motståndarna som gjort Mahatma Gandhi, M.L. King och Nelson Mandela till de historiska frihetskämpar de var/är.

Samuel

Tomas Jonsson sa...

E-postkampanjen mot Reinfeldt är inget som kan försvaras, men ändå en småsak i jämförelse mot de hetskampanjer som fördes mot Palme för några decennier sedan. Du kanske minns att fp-ordföranden Gunnar Helen reste sig från en finare middag och lämnade sällskapet med orden att han inte vill delta i skitpratet om Palme. Moderaterna satt kvar.

För övrigt är jag konstruktiv i inlägget och visar på att Reinfeldts budskap att nuvarande regering misslyckats och att samarbetspartierna inte kan samarbeta faktiskt inte är sant.

Självklart ska man ha perspektiv på tillvaron. Efter stormen Gudrun för ett drygt år sedan kunde man konstatera att ungefär två miljarder människor på jorden var utan elektricitet...

Anonym sa...

"A good head and a good heart are always a formidable combination" - Nelson Mandela.

Ödmjukhet och respekt borde vara alla människors fundament i kontakten/dialogen med andra personer. När jag besökte Robben Island, fängelsön utanför Kapstaden där Mandela satt 19 av sina 27 år bakom galler, blev vi guidade av fd fångar. När de pratade om en framtid för alla utan hat eller vedergällning så förstod jag ännu tydligare att desto mer en person har lidit och förudmjukad, desto mer visar dessa personer en vilja till försoning. Sänk inte dina argument utan låt din respekt öka gentemot dina motståndare. Det är du värd!

Samuel

Tomas Jonsson sa...

Jag skulle inte bli ett dugg upprörd om den borgerliga alliansen talade om vilken politik man vill driva och vad man vill göra.