lördag 14 oktober 2006

Bildt blev aldrig tillfrågad?

För en vecka sedan förundrades alla över att Carl Bildt tackat ja till att bli ny utrikesminister i Sverige. De flesta trodde att han siktade högre.

En del talade
om generalsekreterarposten i FN efter Bildts tid som medlare. Nu är det klart att sydkoreanen Ban Ki-Moon blir ny generalsekreterare i FN efter årsskiftet.

Det var väl knappast så att Bildt tackade nej till att bli generalsekreterare med motiveringen att "Fredde vill ha mig som utrikesminister hemma i Sverige", utan det var nog helt enkelt så att han aldrig blev tillfrågad.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Kom ihåg att det är endast i Sverige som Bildt anses som en duglig politiker och internationell medlare. Efter hans uppdrag i f.d. Jugoslavien hyllades han i kör av den boregerliga pressen i Sverige. Som sedan har fortsatt i samma anda.
Hans spanske efterträdare undrade däremot vad i all sin dar Bildt hade gjort. Han har ju inte gjort någonting utropade han i flertalet europesika tidningar.
I den europeiska pressen är Bildt en nolla, allra bäst en medelmåtta som politiker. Det får vi aldrig läsa i svensk press.
Bildt kommer aldrig att få något internationellt jobb inom politiken av betydelse. Han har efter sitt misslyckande på balkan aldrig kommit i fråga, fundera på varför!

Tomas Jonsson sa...

Finns en bra insändare om detta i senaste numret av Göteborgs Fria Tidning. Men Bildt har ju andra "fördelar"...