fredag 29 december 2006

Fler och bättre bilder med ny kamera


267 bilder har jag tagit hittills med min nyinköpta kamera. Idag är det en vecka sedan jag köpte den och jag börjar lära mig kameran. Jag har tagit bilder utomhus, inomhus, i mörker och i ljus. Rörliga och stillsamma objekt.

Jag använder två kameror - en stor kamera för mer avancerade bilder och en liten kamera som alltid hänger med i innerfickan. Det är den stora kameran som jag nu har bytt ut. Den gamla Olympusen från 2002 har tjänat ut. Den har varit med i regn, snöslask, för några år sen tappade den i berget en gång och den börjar bli sliten. Så nu ersätter jag den med en Fujifilm S9600. Med minneskort, batterier och laddare gick det hela på omkring 7000 kronor.

Dessutom har jag min lilla kamera
kvar - en Minolta G600 som jag köpte i april 2005 för omkring 2500 kronor. Tills nu har jag tagit 4658 bilder med den. Bortsett från att batteriet börjar bli lite slitet så är jag nöjd med den kameran.

Foto är i första hand ett intresse. Jag brukar kunna sälja någon bild om året, ofta i kombination med en artikel. Dessutom brukar jag skänka bort en och annan bild till lokalpressen och olika hemsidor. De flesta bilderna hamnar ju dessutom här på bloggen.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

bert sa...

Avundsjuk! Jag?


Jo!Gott Nytt Fotoår, Tomas.

mammamia sa...

Jag fick en digitalkamera i julklapp,äntligen :-)

Thor-Björn sa...

Tack för hälsningen. Kul att se ditt intresse för fotografering. Det har vi gemensamt. Jag önskar även dig ett gott och framgångsrikt nytt år. Hälsningar Thor-Björn

Johnny sa...

Har just bytt från favvo Nokia till hemska Sony/Ericsson mobil. Har inte lyckats ta en vettig bild på en månad, trots att pigsen ( ja det ska stavas med x typ) ska vara fler i den nya flashiga Sverige/Japan baserade telefonen. Leve Finland!