lördag 30 december 2006

George Bush borde hängt på galgen intill


Iraks förre president Saddam Hussein är död. Västvärlden jublar. Araberna ser avrättningen som ytterligare ett av västs övertramp.

Snart har tretusen amerikanska soldater omkommit i Irak. Mångfalt fler irakier har fått sätta livet till sedan USA med allierade invarderade Irak. Och dödandet fortsätter och de skyldiga till detta blodbad, George Bush och Donald Rumsfeld, kommer vi aldrig få se dömda i en rättegång.

Än märkligare känns avrättningen av Saddam Hussein och det amerikanska kriget i Irak när man ser bilden här ovan. Där skakar Donald Rumsfeld hand med Saddam Hussein i Bagdad i december 1983. Då stod USA och hejade på Irak när de krigade skiten ur iranierna med amerikanska vapen. Allt i syfte att krossa Irans allierade Sovjet och kommunismen.

Oljepengarna hägrade. På samma sätt som när samma USA tjugo år senare krossar Irak, fängslar och nu alltså dödar Saddam Hussein allt i sin jakt efter oljeprofit. Och i media får vi fortfarande nöja oss med den bild av araberna som USA levererar.

En tyrann med blodiga händer har hängts. Men på galgen intill hade jag gärna sett George Bush. Då hade jag kunnat tro på rättvisan. (Eller allra helst ingen galge alls, dödsstraff är omodernt.)

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dom kunde ju ha låtit saddam suttit i fängelse och så kunde någon ha mördat honom istället.

Det hade inte stuckit så många motståndare i ögonen.

Hur som hällst är många mäniskor glada i irakier och kurder att saddam är borta.

Om nu inte avrättningen är i sensatt.

Anonym sa...

hej!
du har rätt om jag såg george bush hängd bredvid saddam så skulle jag tro på rättvisa men så hatar jag bara dem mer än de jag började göra när jag snokade lite i politik.tänk hur det skulle kännas om man såg geirge bush och donald rumsfeld på rättgång,då skulle jag tycka att säddam fick rättvisa.

mammamia sa...

Skrattade lite när jag läste rubriken..
Så sa jag när jag såg nyheterna i kväll...