lördag 16 december 2006

Är det en epidemi?


Under rubriken Komma, punkt punkt punkt så tar Ali Esbati en paus på obestämt tid i bloggandet. Johnny Petersson är mera drastisk i sitt . Andra gör det mer diskret. Somliga hinner knappt börja innan de slutar.

Själv fick jag frågan i veckan om jag fått skrivkramp. Men nej, jag har inte drabbats av epidemin. Men sedan början av oktober har jag återgått till läraryrket och arbetar på en mellanstadieskola. När jag hastar igenom morgontidningen innan jag ska åka till skolan så har jag lust att skriva men ingen tid. När jag kommer hem vid fyra-fem-tiden har jag tid att skriva men ingen lust.

December månad är ju dessutom fylld av andra aktiviteter. Förra veckan hade jag fyra konserter med kören som jag sjunger i. Den här veckan har det varit politiska sammanträden och Luciafester

Plötsligt inser jag hur priviligierad jag var som anställd av partiet i valrörelsen. Eller hur bekvämt det var att arbeta som lärare med vuxna elever. Eller hur annorlunda man kan prioritera tiden som student.

Som student fick man känna på hur det är att vara fattig. Då är det lättare att göra uppror. Som lärare har jag eget arbetsrum med dator och böcker och en hygglig lön som ger mig stor frihet på min lediga tid. Då är det inte lika naturligt att göra uppror. Men uppror är alltid rätt! Det är enda vägen för att stärka jämlikheten i samhället!

Ni kan vara lugna. Jag fortsätter skriva. När jag är upprörd, när jag har lust, när jag har tid och när jag måste!

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag tvekar inte en sekund om att du kommer skriva vidare och har inte gjort det överhuvudtaget :-) Du skriver vettig och med hjärta och ibland ilska. Fortsätt med så kommer jag läsa det med glädje och insikt

Trevlig helg, kamrat

Tomas Jonsson sa...

Tack Nicke. Vi behövs i ett högerorienterad mediebrus!

Trevlig helg på dig!

mammamia sa...

Å jag tittar in och läser,när jag hinner..
På tisdag bär det av,ska kika in från norr åxå :-)

Anonym sa...

"När jag hastar igenom morgontidningen innan jag ska åka till skolan så har jag lust att skriva men ingen tid. När jag kommer hem vid fyra-fem-tiden har jag tid att skriva men ingen lust.
"

<--- För i helvete Tomas, du har ju just satt punkt på vad som är problemet med hela den svenska jävla arbetsmarknaden! Vem fan pallar med att göra nåt vettigt på "sin lediga tid" när man stigit upp i ottan, snabbt slängt i sig något i käften för att hasta iväg till jobbet för att sedan efter långa långa timmar hasta hem igen och slänga sig i middag och sen slänga sig i sängen p.g.a. värkande rygg och ömma leder?

Anonym sa...

Får man vara ofin nog och fråga var du pluggade någonstans? En kusin till mig funderar på lärarhögskolan i Malmö, numera håller de ju till i nya flotta lokaler som fått fina utmärkelser och priser jämfört med det gamla möget på Heleneholm, men det behöver ju inte säga så mkt om utbildningens kvalité...

Tomas Jonsson sa...

"För i helvete Tomas, du har ju just satt punkt på vad som är problemet med hela den svenska jävla arbetsmarknaden!"

Ha ha ha. Jo tyvärr, jag vet hur mesigt det låter. I internationella undersökningar så brukar svenska arbetare vara de som upplever arbetet mest stressigt. Måhända att detta gör oss mer passiva eftersom vi inte har tid att revoltera på arbetsplatsen och dessutom är skit slut när vi kommer hem.

För övrigt så har jag enbart pluggat i Kalmar, har inget att jämföra med.

Anonym sa...

Har du en ledig dag över, kom till Köpenhamn och demonstrera för Ungdomshuset på Jagtvej 69

http://politiken.dk/indland/article214504.ece

Lasse Strömberg sa...

Hej Tomas

Bra att du skriver när du känner för det. Jag vet hur det är. Ibland är det lätt och ibland svårt, samt att klockan skulle behöva några fler timmar.
Själv är jag nu i Småland, inte alltför långt från Blomstermåla, och mjölkar kor. Tiden för bloggläsande och skrivande finns knappt.

Chuck sa...

Cool, you really have a nice blog. I need to take notes on making my blog as good as yours.http://funnyvideolaone.blogspot.compresident W

Anonym sa...

"Som student fick man känna på hur det är att vara fattig. Då är det lättare att göra uppror"

Ähh lägg bort den där defaitistiska inställningen nu - Högdalen Buisness School har mycket att lära dig

http://www.hogdalen.biz/