fredag 26 januari 2007

Fanan i topp för revolutionen i Kalmar


Håll fanan högt! Snön faller över Kalmar och på Stortorget vajar den kinesiska fanan bredvid den svenska. Vem var det som i en elakt rolig insändare föreslog att torget skulle döpas om till Röda torget?

Av en slump hör jag den gamla revolutionära kommunistiska musikgruppen Knutna nävar kavat sjunga att arbetarnas ”huvudstäder heter Peking och Tirana”. I såna lägen är det skönt att vara vänsterpartist och slippa ifrån den där gamla surdegen.

I nästa andetag
konstaterar Knutna nävar i en historielektion att ”KFML splittrades i en småborgerlig och en revolutionär del”. Det innebär att jag då tillhör den småborgerliga falangen, medan KFML lade ett r till partinamnet och fortsatte sin revolution.

Den kinesiska revolutionen spelar alltmer på imperialismens planhalva och huruvida deras medlöpare ska kallas kommunister eller inte vågar jag inte säga.

Lyssnar man riktigt noga kan man nästan höra Kalmars ledande politiker från alla partier påhejade av Kalmars näringsliv sjunga vidare i texten: ”Kinas folk står enat under ledning av Partiet, ett föredöme en symbol för socialism och frihet”. Kan det vara något annat än den kommunistiska revolutionen som pågår Kalmar?

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Det innebär att jag då tillhör den småborgerliga falangen, medan KFML lade ett r till partinamnet och fortsatte sin revolution"

Fast nu var inte errarnas sång riktad mot V(PK), de var ju redan hopplöst förtappade småborgare kring 1970 då Knutna nävar sjöng så dem behövde man inte smäda (utom i "Strejken på Arendal" från 1973, där VPK klumpas samman med sossarnas, fackets och varvsledningens "svek"). KFML som sången smädar blev senare Solidaritetspartiet, idag eftersom det faktiskt är möjligt är det partiet mer obetydligt än Kommunistiska Partiet f.d. KFML(r) som åtminstone har partitidningen Proletären kvar. Inte lätt att hålla reda på alla partierna i huvudet.

Tomas Jonsson sa...

Din beskrivning är korrekt och förändrar inget i artikeln! Raderna du kommenterar var avsedda att ge en bild av vilka referenspunkterna var för KFML.

Dag Selander sa...

TOMAS: Såg nyss Kalmarsidan från Knuff om Kina. Spännande bild & text! Vad säger du om CCP-regimen och dess förföljelse av oliktänkande, Tomas. Själv är jag nog okunnig, men håller på att lära. Har en kategori/China där jag funderar kring samma ämne du beskriveri termer av imperialismens härjningar. Lokal fråga: Hur är det att vara kalmarit och se de nya faserna av marknadsjakt och kinesiska slavar? Kämpa på, Tomas!
//Dag Sr

Tomas Jonsson sa...

Dag: Kina är verkligen inte rumsrent. De flesta liknande satsningar som gjorts i Sverige har dessutom inte blivit mycket mer än en tumme (typ).

Jag har skrivit om Kina tidigare och noterat att västvärlden bortser från kinesisk diktatur eftersom där finns pengar att hämta.

Kalmar är i en knivig situation och griper efter varje halmstrå. Jag önskar Kalmar lycka till och hoppas att kineserna en dag får uppleva demokrati och frihet! Fram till dess stödjer Kalmar en diktaturstat!