måndag 29 januari 2007

Mats Odell föraktar anställda inom staten

Vin & Sprit är ett av statens mest lönsamma företag som varje år genererar hundratals miljoner kronor till statskassan. Men regeringen uppskattar inte personalens arbete.

Vin & Sprits fabrik i Sundsvall hotas av nedläggning eftersom verksamheten ska flyttas utomlands. Nyligen debatterades frågan i riksdagen. Under debatten menade socialdemokraten Hans Stenberg att det vore bra om något statsråd funderade över de negativa effekterna som uppstår när man lägger ner fabriker. Men kristdemokraten Mats Odell var inte svaret skyldig:
Hur känns det att veta att detta snart är något slags Amsverksamhet.
Mats Odell i anförande 14 ur riksdagsprotokollet
Så klargörande. Mats Odell menar alltså på fullt allvar att människor som arbetar på statliga fabrik är att jämföra med "arbetsmarknadspolitiska åtgärder" som ams-jobb brukar kallas.

Det här är ett enda stort hån mot statligt anställda som varje år drar in miljarder till staten. Dessa hårt arbetande människor återfinns bland annat inom LKAB och SSAB.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Måhända att jag jobbar på SSAB, men jag är inte hårt arbetande. Jag tar paus mellan fikat ibland och kopplar lite el. Nej, det kan vara rätt tungt ibland. Trots att halva SSABs verksamhet betecknas som AMSåtgärder av herr Odell.

Anonym sa...

Om fabriken i Sundsvall läggs ned välkomnas detta av IOGT-NTO och Socialstyrelsen, ty det enda norrlänningarna gör är träsprit ;-)

mammamia sa...

Mr Odell,skulle han vara kristen? Vilket skämt..
Han beter sig iaf som om han inte var det,likadant med övriga kd:are..

Statliga företag är lika bra som alla andra eller dåliga..
Anställda på statliga företag arbetar väl lika hårt som andra..
Men inte i alliansens värld tydligen:-(

Anonym sa...

Nu är det inte första gången staten agerar som sanna kapitalister. Apoteket gjorde sig av med alla anställda städerskor och lade ut dessa tjänster på entreprenad (= billigare, mindre konfliktvillig personal), vips var Apoteksanställdas förbund (inte att förväxla med Farmaceutförbundet som omfattar de utbildade apotekarna) tvunget till att upplösa sig själva eftersom alla 600 medlemmarna fått sparken. Detta skedde under förra regeringens tid, utan att det då förekom några större protester från politiskt håll.

Knapsu sa...

Förra året var vinsten per anställd 1.8 miljoner på LKAB. Penagar som går in i statskassan. Hur många kronor till statskassan har Mats Odell bidragit med?