söndag 21 januari 2007

Reinfeldts regering slår nya rekord

Bottenrekordet. Aldrig tidigare har en regering förlorat så mycket stöd under de 100 första dagarna efter ett val som regeringen Reinfeldt. Moderaterna har lyckats behålla de flesta av sina väljare, men de andra partierna har tappat ungefär tio procent av sina väljare. Dessa borgarflyktingar består främst av kvinnor under 50 års ålder och de har gått direkt till socialdemokraterna.

Ingen kan vara förvånad över siffrorna. Regeringen Reinfeldt är en riktig rekordregering som utmärkt sig på många olika sätt:

Rekordsnabbt ministerbyte. Licensskolkarna och skattesmitarna Maria Borelius och Cecilia Stegö Chiló gjorde en kort sejuor i regeringen. Men statsminister Reinfeldt trodde under en veckas tid att han skulle kunna behålla ministrarna.

När drevet började spilla över på Reinfeldt själv så fick de gå. Men då hade media redan hunnit plocka fram besvärande uppgifter för finansminister Anders Borg. Men Borg var ju en av dem som låg bakom "de nya moderaterna" och för att rädda honom dök plötsligt de "försvunna" tsunamibanden upp och flyttade fokus för medias bevakning till den gamla regeringen.

Rekordarrogante och girige Carl Bildt. Kommer ni ihåg när Carl Bildt var i Bosnien på ett FN-uppdrag som medlare. Under två år lyfte han sitt riksdagsarvode utan att delta i riksdagsarbetet - detta trots att FN belönade honom rikligt.

När han skulle bli minister lyste girigheten i ögonen på honom och han kunde inte släppa sina ryska gasintressen. Vid årsskiftet hann sanningen ifatt honom och han hade stora problem att försvara sig. I stället blev han arrgogant på ett sätt som får Jan O Karlsson att framstå som Guds mest fromma lamm. Karlsson gjorde den första dokumenterade pudeln. Det gjorde inte Bildt, utan i stället så kom som av en slump Laila Freivalds brev om Muhammedteckningarna fram, förflyttade medias fokus och räddade regeringen ytterligare en gång.

Rekordusel politik. Inte ens näringslivet tror på regeringen Reinfeldts fantasier om att försämringar i a-kassan skapar nya jobb. Inte ens lärarna tror att rotting och pekpinnar kommer att förbättra situationen inom skolan. Elmarknaden är ett gott exempel på att avregleringar och ökad konkurrens inte gynnar konsumenterna.

Kärleken har svalnat. Kvinnorna som föll för Reinfeldts fina bruna ögon har nu sett jävulen i vitögat. Förtroende är brutet och regeringen har inte folket med sig. Må den falla snart!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

bert sa...

Mer och mer framstår höstens val som en protest mot Göran Persson. Inget annat.

Tomas Jonsson sa...

Bert: Till stort förtret för halva väljarkåren under fyra år framöver.

Ola Åkesson sa...

Hoppas att Mona Sahlin nu ställer sig till vänster och tillsammans med oss skrotar högerns illgärningar 2010

bert sa...

Kan man inte tro på nyval?

Anonym sa...

Sverigedemokraterna kommer in nästa Riksdassval 2010. Speciellt nu när Fåna Sahlin tar över SocialAristokratiska Partiet. Det blir en minoritetsregering från någondera sida beroende av stöd från SD, troligen borgelig sådan eftersom SD aldrig skulle stödja vänsterpartierna, grattis Sverige.

Nicke Grozdanovski sa...

och jag kan lova dig anonymous, konstigt namn föresten, det klingar inte svenskt precis, att vi i vänster aldrig kommer stödja några sverigedemokrater om olyckan skulle vara att SD kommer in i riksdagen 2010 heller så där är vi överens om

Anonym sa...

Den annonyma kan inte dölas med fega alias, det är psykfallet Bert Juhlin från Mönsterås som återuååstått från de döda... en stund...

mammamia sa...

Nej jag tror inte att SD kommer in riksdagen i nästa val!
Jag tror på humana människovänliga partier,DE kommer att komma in!
Och vad alliansen beträffar så får de gotta sig NU,innan de åker ut..
För de kommer aldrig mer att komma in igen...
Mammamia har talat,amen:-)
*FNISS*

Det sorgliga är bara att alliansen hinner orsaka så stora skador som blir svåra att reparera :-(

Patrik Renfors sa...

Bara fyra år kvar! Fan jag ska gå i ide.