onsdag 30 maj 2007

Försäkringskassan trakasserar sjuka

Försäkringskassan fuskar i nästan varannan utredning. Det visar sig nu när Ekot tittat på hur många överklaganden som lett till ändrade beslut.

Försäkringskassan och dess chef
har inte varit sen med att beskylla medborgarna för att medvetet fuska till sig bidrag. Men i själva verket handlar det ofta om omedvetna misstag.

Men Försäkringskassan själva verkar ha satt i system
att trakassera sjuka och handikappade människor. För dessa personer innebär ofta ett avslag stora ekonomiska problem. De kan inte arbeta och får ingen inkomst. De får ingen a-kassa eftersom de är sjuka. Och Försäkringskassan som har till uppgift att stödja sviker. Ett överklagande innebär att det kan ta flera år innan man får sina pengar. Det klarar ingen lågavlönad.

Det här är ett resultat av att generositet och öppenhet i välfärdssamhället övergått till ett sniket misstänkliggörande av människor. Det är ett utslag av att Försäkringskassan cementerar klassamhället och därmed är borgarnas bästa vänner!

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Det är vanvett, men knappast Försäkringskassans eget påfund ursprungligen (fast just nu har man tydligen en chef som driver kampanjen mot de sjuka på eget bevåg, en nyttig idiot alltså). Klappjakten på sjuka påbörjades redan i mitten av sparandets och krismedvetandets 90-tal och sedan dess har det bedrivits veritabla mobbingkampanjer mot sjuka (och arbetslösa) människor, inte minst från politikernas sida.

Förföljandet av sjuka har passat de nyliberala, dit jag även räknar de s.k. förnyarna inom socialdemokratin, alldeles förträffligt för att använda som skäl för att dra ner på hjälpen till utsatta människor och sänka skatter för de allra rikaste!

Jag skriver också om detta - här, om det ursäktas att jag länkar till ett eget inlägg om saken.

mammamia sa...

Vad bra att du skriver om det där,för det stämmer,precis!

Det senaste är att VAB fusket som det påstods vara så stort inte heller var sant,som så många andra av f-kassans
påståenden...