fredag 13 juli 2007

Blomstermåla, fredag


Ännu en dag. Klockan hann bli elva innan jag satte mig vid frukostbordet. Men så blir det lätt på sommaren. Och även idag har det hunnit komma en regnskur. Det blir säkert fler.

I Almedalen så är det vänsterpartiets dag. Det ska bli spännande att se om det kommer nåt utspel under eftermiddagen. Det har inte varit så mycket politik här på bloggen på ett tag. Det beror på flera saker. Bland annat att jag inte vet vad jag ska börja med. Jag menar, det kommer den ena propån efter den andra från regeringen - allt i syfte att slå mot svaga grupper. En gammal moderat i bekantskapskretsen skrev nyligen så här till mig:
Innerst inne undrar jag hur mörkblå jag egentligen är. Jag är nämligen både förbannad och förtvivlad över den nuvarande uppsättningen kuvösuppfödda broilers som sitter i regeringen och styr och ställer med den "von-oben"-attityd jag avskyr. Allt fagert tal om att skaffa jobb till alla faller platt till marken nu när de sitter på tronen. Nu gäller det tydligen att ta död på alla arbetslösa och sjuka så snart som möjligt.
För några månader sedan tillfrågades en statssekreterare på finansdepartementen om de 1,5 miljoner människor utanför arbetsmarknaden som borgarna hela tiden använde i retoriken inför valet. Han svarade nåt i stil med att "de siffrorna kunde vi använda när vi var i opposition, nu i regeringsställning är inte den statistiken intressant". Det är i såna lägen som jag känner att politik är nog inget för mig, jag är alldeles för ärlig!

I stället tar jag kameran med mig
och går en promenad. Bilden här ovan på ett kornfält, tog jag vid Århult utanför Blomstermåla häromdagen. Bilden är i vanlig ordning klickbar och gör sig mycket bättre i större storlek.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Hej! Tack för kommentaren på min sida. Det vore kul om du berättade hur du hittade min blogg. Skriv gärna tillbaka eller mejla och berätta: rebecc1s (at) hotmail.com

Anonym sa...

Gör som kineserna gjorde på kejsarens tid när de var missnöjda med politiken: Gå och fiska.