onsdag 11 juli 2007

Kalmar, onsdag


På väg in mot Kalmar så svängde en lastbil med en gigantisk motorbåt på släp ut framför oss, på Norra vägen i höjd med Berga industriområde. Ekipaget gick långsamt och hade följebil. Snabbt blev det en lång kö som kunde skådas i backspegeln.

Några timmar senare dök jag av en slump på samma båt nere vid hamnen. Ute på Tjärhovet höll en stor kran på att sätta båten i sitt rätta element. Bilden är klickbar.

Jag har använt Photoshop Elements i fyra år, och har alltid gjort exakt samma sak med alla bilder - justerat kontrast och färg, ökat på nyanserna och bättrat på skärpan. Tittade nu i kväll på tipsrutan där det gavs förslag på hur man kan göra kollage. Däremot lyckades jag inte få till skuggor runt de olika objekten i kollaget, så det ser ut som bilder slängda över varandra. Däremot har jag gett bilderna lite gammalt utseende på tre olika sätt.


Fullt i gästhamnen. Det är fullt med gästbåtar inne i Ölandshamnen nedanför Baronen i Kalmar. Men en optimist seglade in mellan båtarna för att söka lyckan...

Här har jag tagit bort färgen och sedan fyllt på med grönt och rött och brus.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Tomas Jonsson sa...

Glömde ju skriva att uppe på båtens flybridge så satt en snubbe och pratade i yuppi-nalle.

Anonym sa...

Hej fina bilder tomas

besök gärna denna adress
http://mikael-nilsson.blogspot.com/