måndag 30 juli 2007

Nykterhet uppnås inte genom munkavle


Självklart ska vi reglera alkoholkonsumtionen med skatt och kontrollerad försäljning i Systembolaget. Och visst ska införselkvoterna begränsas. Men när nykterhetsarbetet går ut över yttrandefriheten så har det gått för långt.

IOGT-NTO i Värmland anmäler nu Allsång på Skansen till Granskningsnämnden eftersom Markoolio framträdde och sjöng "Dricka hemkört och cola i en uppblåsbar pool" så att även unga människor kunde höra.

Varför stanna vid Markoolio?
Ulf Lundells Öppna landskap borde väl totalförbjudas och Nationalteaterns Livet är en fest sättas upp på svarta listan. För att inte tala om Evert Taube som romantiserade om promiskuösa sjömän som söp och slogs.

I stället för att komma med pekpinnar om vad man får sjunga och när så borde nykterhetsarbetet rikta in sig på att lära föräldrar och barn ansvar. Att ge en alternativ bild till Markoolios glorifiering av alkohol.

Nykerhetsarbetet har en viktig uppgift att fylla. Arbetet ska inte ske med demokratiska inskränkningar, utan genom påverkan och upplysning! Nykterhetsrörelsen vinner inget på att anmäla Allsången. Tvärtom riskerar man dra på sig en stämpel som fanatiker!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Detta tyder på att IGT-NTO har förlite att göra.

Kerstin sa...

För att inte tala om att vi iså fall nog måste förbjuda nationalskalden Carl Mikael Bellman, som både söp och horade :-).

Fredrik sa...

Många av dessa visor har jag sjungit under min tidiga skolgång som allsång...

Anonym sa...

"Självklart ska vi reglera alkoholkonsumtionen med skatt och kontrollerad försäljning i Systembolaget. Och visst ska införselkvoterna begränsas"


Ok, Profeten har talat och sagt vad vi skall göra. Mission accomplished, eller nå´t.

Anonym sa...

I UNT.se kan man debattera om cannabis bör legaliseras!
http://www2.unt.se/untmall/1,1786,MC=28-TYPE=forum-F_ID=1158,00.html

Anonym sa...

Hört själv på IOGT-NTO möte:
"Hitler var vegetarian, rökte inte, och nyttjade inte sprit. Han var en sund karl han"

Jaså..var han det?
Fina åsikter IOGT-NTO
på tal om åsiktsregistrering.

Snart ev. fd IOGT-NTO ?