söndag 9 september 2007

Regeringens blygsammma satsning på skolan

Folkpartiet har inte fått särskilt mycket uppmärksamhet under sitt landsmöte. Nyvalde batongmajoren Jan Björklund tar över ett parti som likt de andra borgerliga partierna centern, moderaterna och kristdemokraterna polariseras allt mer - i förnyare och traditionalister.

Björklund är ju inte bara batongmajor över folkpartisterna, utan han är ju också som rottingmajor högste politiskt ansvarige för skolan. Som sådan tänker han nu "satsa miljarder" på skolan, enligt Dagens Nyheter. Svenska Dagbladet är lite mer nyanserade i sin rapportering.

900 miljoner kronor satsas på lågstadiet under tre år
. Det blir 300 miljoner kronor per år. Fördelat efter folkmängden skulle det ge Mönsterås kommun 470.000 kronor per år. Pengar som kan satsas på "mer undervisningstid, speciallärare eller sommarskola" säger det glada pressmeddelandet.

I Mönsterås räcker det till en lärartjänst. Vi har sex lågstadieskolor. Den där lärartjänsten skulle räcka till sex timmar på varje skola, vilket ger ungefär tre timmar extra undervisning.

Så den där miljardsatsningen bidde en tumme...

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Suck, ja. Det gäller att handskas med sanning och realitet så att det gynnar den egna sidan. Det värsta är att det är risk att folk faktiskt går på det och låter sig luras. Dubbelsuck.

VAD GÖR VI?

Anonym sa...

om lärarna börjar göra det de har lön för så skulle skolans problem ett minne blott. har jobbat inom skolans värld i över tjugo år och sett hur lärarnanas förmåga att inspirera barnen minskat, och mer och mer lagt tid på att diskutera schema och arbetstider och andra ointressanta problem. brukar skoja om att innan ungar hunnit låsa upp sina cyklar är lärarna halvvägs hemma!!!!

Tomas Jonsson sa...

Anonym: Åja. Jag har visserligen bara tolv års erfarenhet. Men den förändring du beskriver måste skett innan jag började, för jag känner inte igen beskrivningen.

För övrigt tycker jag att problemen inom skolan är mycket överdrivna av främst folkpartistiska rottingsvingare. Det är oschysst mot elever och all den personal som arbetar inom skolan.