torsdag 6 december 2007

Vad var det jag sa?

Ofta känns det lite förmätet att ta till orden "vad var det jag sa?". Men det finns också tillfällen då man måste...

Idag kan man läsa i tidningen om hur högstadieeleverna i Mönsterås kommun har svårt att nå målen för att få betyg. 18 procent av eleverna är inte behöriga till gymnasiet. Vi är sämst i länet! För några år sedan var vi bäst i Småland. Två rektorer får uttala sig. Inget kommunalråd syns till.

I tidningen kan man också läsa att Mönsterås kommun tappat 22 placeringar i Svenskt Näringsliv företagsklimatbarometer. Nu ligger vi på 54 plats i landet. Igår anordnade kommunen ett seminarium där kommunalrådet medverkade och förklarade att det krävs hårt arbete för att förbättra företagsklimatet.

I lördags var mitt blogginlägg infört som insändare i tidningen. Där konstaterade jag att kommunalrådet inte bryr sig om den egna verksamheten och aldrig syns i skolfrågor, utan hellre frotterar sig med näringslivet. Han verkar inte ha förstått vad jag menade!?

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Man blir rädd av hur förutsägbart vissa politiker agerar, vilken fasad de har och hur mycket substans det egentligen finns innan för murarna.

Måtte invånarna i kommunen bli upplysta av messias i jul!

Tomas Jonsson sa...

Fredrik: He he. Jag är visserligen inte Messias, men jag ska försöka upplysa dem...

Knapsu sa...

VA!!!82 PROCENT !! Nu måste du väl ha skrivit fel?

Tomas Jonsson sa...

Knapsu: Tack, du har rätt. Tvärtom ska det vara och jag har korrigerat felet nu.

Figge Holm sa...

Hej på´re!
Läs Barometern idag där jag i egen hög person ger borgarbrackan Aino Samuelsson svar på tal efter hennes insändare den 12/12.

fredrik sa...

figge holm, Mona får gärna göra sin avstickare till en vana dvs försvinna från politiken helt. Jag betalar gärna hennes lön livet ut med mina skattepengar bara hon gör ett vettigt jobb.
Undra vilket kreditkort hon använde till konserten? Hon har ju lite svårt att välja ibland...