torsdag 12 juni 2008

Jag har blivit rockstjärna...


Rock'n roll. Tidigt i våras blev jag tillfrågad av elever om jag ville sjunga på den traditionella vårfesten. Självklart tackade jag ja och funderade länge på vilken låt jag skulle välja. Till slut föll valet på Mörbyligans låt Mormor.

Bandet som kompar är Resolve. Fantastiskt roligt band där det alltid händer saker. Förra veckan fick de höra låten på en minnespinne. Sedan tog de ut ackorden. I tisdags förmiddag repade vi i tjugo minuter. På tisdagskvällen så körde vi låten på scenen i Blomstermåla Folket hus.

För mig är låten Mormor förknippad med högstadieungdomar. Runt 1990 hjälpte jag i Figeholm några killar i femtonårsåldern som kallade sig Eskil and the Heartbreaker band att spela in en demo. Deras signatur var just den här låten. Jag har aldrig hört originalet, utan bara Eskils version.

Blomstermåla Folkets hus (kolla länken och klicka på nostalgitripp) är ju en stor scen där många kända artister framträtt. Så man är i celebert sällskap...

Som körsångare har jag stått på scen många gånger, senast i Kalmarsalen i maj. Men som solosångare var det debut. Bejublad debut med en härlig publik. Så nu ser jag fram emot fler scenframträdanden.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Att stå på scen är beroende framkallande :-) man vill känna denna känsla som man har där framme åter och återigen

Hoppas skolavslutningen för dig i dag var fin och att det kommer en litet repotage om det här. Ser fram mot det.

Tomas Jonsson sa...

Det är kul att stå på scen!

Cecilia N sa...

Hihi, hör du rösten nära kamerans mikrofon på slutet?

(Hittade hit via Elisabet i Ystad.)

Tomas Jonsson sa...

Jodå :-)