söndag 22 juni 2008

Sossarnas hukande bäddar för borgerligt styre


Nu när sommarlovet börjat så har den borgerliga regeringen suttit halva mandatperioden. De har två år kvar att regera innan det är nytt val och förhoppningsvis ny regering.

Men som socialdemokraterna agerar nu så är risken stor att borgarna får fortsätta styra. Sossarna har alltför ofta ställt sig bakom imperialisterna och svikit sina väljargrupper, exempelvis i Lavaldomen och kring Lissabonfördragen. Ska sossarna fortsätta agera Bror Duktig i EU vid ett regeringsskifte?

Sossarna har inte heller varit tillräckligt tydliga kring FRA-lagen. Ursprungligen var det sossar som väckte frågan ivrigt påhejade av folkpartister. Socialdemokraterna har gamla traditioner av att spionera på oliktänkande; särskilt de på vänsterkanten. Man kan ju fråga sig om de tänker riva upp FRA-lagen vid ett regeringsskifte.

Opinionssiffrorna talar visserligen för socialdemokraterna. Men det är enbart tack vare att borgarna skjutit sig i foten gång på gång. Opinionssiffrorna visar enbart ett missnöje med borgarnas politik. På samma vis som valnederlaget för sosseregeringen visade ett missnöje med framför allt Göran Persson.

Den socialdemokratiska pressen har det inte varit något fel på. Den har drivit opinion. Den borgerliga pressen har inte heller alltid varit nådig mot regeringen. Svenska Dagbladet blev till och med bannlyst hemma hos Ulf Adelsohn. Miljöpartiet och vänsterpartiet gör ett klart godkänt arbete. De tar hand om oppositionens utrymme i media. Men var finns sossarna?

Om det nu inte är så att sossarna ingått en konspiration med Reinfeldt och hans lakejer så är det dags för Mona Sahlin och de andra att vakna till liv, dra upp huvudet ur sanden, inse att det är 2008 och börja agera.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: