onsdag 9 juli 2008

Maktgalen regeringen i Bonniers ledband


Den svenska medievärlden domineras av en förhärskande aktör; Bonniers som har 1/3 av intäkterna. En demokrati bygger på mångfald där olika röster får höras. Därför får "andratidningarna" ekonomiskt stöd av staten, presstöd.

Bonniers vill gärna att presstödet försvinner, så att deras konkurrenter elimineras och Bonniers kan få monopolställning på mediemarknaden. Därför klagade Bonniers hos EU på det svenska presstödet.

Den svenska regeringen fick kalla fötter och beslutade att gå Bonniers till mötes och förändra reglerna kring presstödet. Allt med hänvisning till EU. Men nu börjar EU-kommissionen undra över vad den svenska regeringen gör.
EU-kommissionen har aldrig uttryckt några synpunkter om det svenska presstödet. Det är upp till de enskilda staterna att avgöra hur deras stöd till pressen ska se ut.
EU-kommissionären Neelie Kroes
Det här göder konspirationstankarna. Sveriges kulturminister är gift med den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn. Han vill gärna bli av med den svenska tidning som är största mottagare av presstöd; Svenska Dagbladet.

Totalitära stater ser till att man har makten över medievärlden. I Italien har vi kunnat se hur premiärministern Silvio Berlusconi utnyttjat sitt 90-procentiga ägande av rikstäckande tevekanaler för att garantera tillräckligt stort väljarstöd.

Är förändringarna av presstödet en metod för den borgerliga regeringen att bättra på opinionssiffrorna och garantera ytterligare en mandatperiod som Sveriges regering?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Man fixade statskulden (sålde ut och privatiserade sverige) gav pengarna till pappa bush och är medlem nu under missilskölden som startar ett nytt kallt krig och försätter oss i fara.
Fuck Fra och alla ni som stödjer skiten.
Först var det Fra mot terrorn.
Sedan var det pga It säkerheten.
Sen blev det brott.
Nu är det ryssland plötsligt.
Hur mycket lögner kan man tuta i folk igentligen??
Kriget mot terrorism my ass.
Spola fram filmen till 05:45 och se hur man använder terrorn som en orsak att försöka trycka ner sanningsägare och motståndsrörelsen.
http://www.youtube.com/watch?v=jwsHrst8Grw
Kriget mot terrorn är bara en bluff skapad och ge makteliten mera makt och skapa ett kontrollsamhälle.
Kommer ni ihåg när man sa att bomber sprängdes i lobbyn innan byggnaderna kollapsade.
Nåja se vad brandmännen säger och se filmen med egna ögon.
http://www.youtube.com/watch?v=-m19mzFObvU&feature=related
NWO The New World Order Criminals.
Resist The NWO

Övrigt fick jag detta kedjebrev på min mail.
Tortyr i svenska fängelsen.
Min sambo sitter i fängelse för narkotikabrott.
Igår efter inlåsning 19:45 klev säkerhetspersonalen in och placerade han i en kall betongcell utan madrass,värme,toalett,vatten.
Därpå blev han omtalad att kissa och bajsa i en potta.
Varav pottan kastades på han och han fick tillbringa sin kväll stående nersölad med urin och skit.
När han fick komma tillbaks till sin avdelning blev han tilldelad en rapport för arbetsvägran trots att han var frihetsberövad under tiden.
Rapporter förlänger strafftiden.
Nu läser jag på text tv att beatrice ask förslag om att lägga ner psykvården och låsa in dom sjuka i fängelse.
Ja lustigt att i ett land med dom högsta skatterna så har vi inte råd med vård för att politikerna stoppar pengar i egna fickor mm.

Betänk detta.
Om man behandlas såhär pga droger tänk då hur man behandlas pga terrorism.
Speciellt när man klassas terrorist för att man försökt exponera sanningen.
Se aktivisten i första filmen du måste spola fram

Tur att killen hade en kamera annars hade han fått skaka galler.

Och varför skulle det förvåna?

83000 oskyldiga torterade hittills i kriget mot terrorn med bara 1% som hade någon anknytning till terror.

Oj fan nu finns det 2 terrorister i sverige , låt oss skicka hela befolkningen till koncentrationsläger.

Anonym sa...

Det var litet jobbigt att läsa, men det du hade att säga var säkert sant och vettigt.

Elisabet sa...

Egentligen är jag emot stöd hit och dit. Om en tidning går med förlust och alltså inte köps av tillräckligt många läsare, borde det betyda att den inte är tillräckligt lockande.
Inte tillräckligt bra.
Hur i fridens dagar skapar man någon som helst rättvisa i utdelandet av presstödet?
Om Konsum är mycket billigare än Ica på maten och detta är de två enda butikerna i ett samhälle, borde då samhället gå in och stötta Icabutiken?
Nej, det tycker jag inte.

Även om det är en borgerlig tidning som får presstöd, tycker jag att det är ett komplett vansinne!

Har vi verkligen inget annat att lägga statsfinanserna på?

Snart läser för övrigt de flesta tidningen på nätet.

Hälsar Elisabet - motvalls som vanligt ..-) -.

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Det här är inte riktigt samma sak som Konsum och Ica. Den största tidningen på varje ort får de största annonsintäkterna. Andratidningen får hela tiden kämpa i motvind. Men för demokratins skull så är det viktigt att det finns flera aktörer som kan granska makten och ge utrymme till medborgarna. På så vis kan också tidningarna granska varandra.

I totalitära stater finns enbart press direkt kontrollerad av regeringen. Den får enbart skriva positiva saker om regeringen. På så vis hålls oppositionen och befolkningen tyst.

Anonym sa...

Å andra sidan är tidningsdrakarnas inflytande på stadig nedgång och har varit så länge. Dels har vi andra medier idag (radio, tv, Internet) dels har man genom övergång till tabloidformat, minskandet av antalet utrikeskorrar och analyser i tidningen, minskad antal spaltmetrar m.m. grävt undan grunden för sig självt.

Tidningens storhet är att så länge pappret håller, kan den läsas dvs informationen är beständig jämfört med om alla sevrar i hela världen slås ut.

Själv tror jag att vi snart kommer få se en kombination där man som person kommer kunna ställa in skrivarna (uppkopplade mot nätet) vilka hemsidor på vilken tid på dygnet man vill ha utskrivet, ex. en hemsida som uppdateras var sjätte timme med de senaste nyheterna och kanske en annan en gång i veckan som kommer med nya politiska analyser. Dels försvinner distributionsproblemet där små tidningar trängs undan av stora som har råd och kan sänka distributionspriset per tidning, dels ger det möjlighet för var och en att skapa en egen dagstidning om man så vill och gör (i teorin om inte lagsiftnin m.m. sätter in) tidningen oberoende av annonsörer, dvs den journalistiska friheten kan öka.

Bazooka sa...

På tal om "Det här göder konspirationstankarna" så har vi Mona Sahlin som pratar om sina politiska motståndare som Reinfeldt och hans anhang och Lars Ohly som pekar ut svenska medborgare som parasiter och nu misstänkliggörs Bonniers med sin judiska bakgrund. Well Well vad är det vi ser här - en brunvänster.

Tomas Jonsson sa...

Bazooka: Bonniers misstänkliggörs inte. Hur menar du?

De Ohly avsåg med "parasiter" i sitt tal i riksdagen är den tredjedel av svenskarna som tjänar mest och som fått störst skattesänkningar. På vilket sätt skulle det handla om judar?

"Anhang" har som synonymer "sällskap", "kotteri" med mera.