måndag 14 juli 2008

Regnbågens skatt finns utanför Figeholm


Figeholm kl 17.52. Det trevliga samtalet vid Gamla kajen i Figeholm bryts när ett moln på himlen får vinden att byta riktning. Plötsligt öppnar sig himlen och ner fallet all världens katter och hundar.


Figeholm kl 17.55. Lika plötsligt som det kom, har det försvunnit. I stället visar sig en vacker regnbåge på himlen. Den sträcker sig från Hägnad ut till Fågelö och det är bara att ge sig ut och leta efter den där kistan med en skatt som ska finnas vid änden, eller vid båda ändarna? Nån som hittat skatten?

Klickbara bilder tagna med Sony Ericsson K810i. Redigerade i Photoshop.

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

vilken vacker regnbåge.. vackra bilder

Anonym sa...

Enligt de vanligaste legenderna finns det en skatt bara vid ena sidan; Det är det om brukar vara poängen att man går fel.

Pelle

Tomas Jonsson sa...

Pelle: Tack för kommentar. Det var ju smart uträknat ;-)

Å andra sidan; om man ska vara tråkigt vetenskaplig, så lär man aldrig nå någon av ändarna på bågen, eftersom det är ett optisk spektrum som endast kan betraktas vid en bestämd position i förhållande till solen och regnet. Flyttar du dig så flyttar sig även regnbågen.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är därför en regnbåges slut är den säkraste stället att gömma en skatt. Ingen som kan hitta den.. inte ens ägaren till slut :-)

Tomas Jonsson sa...

Ha ha. Så finurligt :-)