söndag 27 juli 2008

Självklart var det rebeller som dödades


Hur många gånger har vi hört det här; "minst 50 rebeller ur talibanrörelsen har dödats i flygattacker av Natoledda styrkor"? Den här gången kommer uppgifterna från en guvernör.

Efter ett tag brukar det allt som oftast komma fram uppgifter om att det var civila som dödades - kvinnor och barn.

Var finns rättssäkerheten när USA:s styrkor drar fram och mördar och skövlar långt utanför sina egna gränser? Är det skillnad på att mörda oliktänkande i det egna landet mot att mörda oliktänkande på andra sidan jordklotet?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

ÄR de inte talibaner så BLIR de när de får en NATO-bomb i skallen. Det är väl ungefär så det fungerar i propagandavärlden. Och tror man att flygkrig kan ersätta markoperationer kommer bombandet av bröllopsföljen och liknande helt säkert att fortsätta. Det är helt enkelt svårt att skilja ut en afghansk motståndsman från en som inte är det såvida man inte går nära och tittar. Men det är ju riskabelt, då bombar man från långt håll i stället och spränger förmodligen mest vaniga civila i luften. Det är ynkligt att Sverige är insyltat i detta.

Tomas Jonsson sa...

Björn: Rättssäkerheten saknas ju fullständigt. Ingen av de dödade får någon rättegång utan alla stämplas med "taliban" och så har "kriget mot terrorismen" kommit ytterligare ett steg mot sitt mål. Helt sjukt!!

Notabelt är just det som du påtalar, att det alltid handlar om flygangrepp.