måndag 27 oktober 2008

Tre bilder från Småland


Strömsrum lördag 25 oktober kl 08.52. Träden är väldigt vackra nu, när bladen lyser gula. Längs marken får man vada fram i löv. Sådana morgnar är det upplyftande att ta en promenad.


Strömsrum lördag 25 oktober kl 09.43. Plantorna på det kringliggande kalhygget har vuxit sig högre än denna utpost som därför spelat ut sin roll. Sakta är utkiken på väg tillbaka till naturen. För övrigt samma asp där jag hittade spillkråkan i vintras.


Strömsrum lördag 25 oktober kl 09.44. Daggen och den klara höstsolen skapar vackra kontraster i naturens mest skira skönheter. Det går man inte förbi med en kamera utan ett stopp.

- - - - -
För övrigt har Helena läst en bok som ger energi. Pooma skriver om kärlek.

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Fint ljus på spindelväven. Snyggt! Allén är också fin, känner jag igen den?
Men jakttornet lutar så man kan misstänka att du var onykter när du tog bilden!

Tomas Jonsson sa...

Tack Lasse. Jodå, vid den tiden på dagen är jag oftast nykter.

Så du gillade inte mitt grepp med att luta kameran?

Björn Nilsson sa...

Diagonalgreppet på mittbilden var väl inte så tokigt? I själva verket blir det två diagonaler som bildar ett kryss, eller kanske ett andreaskors som håller på att halka ur bilden.

Spindelväven kommer att bli ännu maffigare som motiv efter första frostnatten tror jag.

Tomas Jonsson sa...

Björn: Tack för kommentar. Jag funderar på hur bilden blivit om jag satt mig ner på huk, men lutat kameran på samma sätt. Det borde blivit bredare nertill och så försvunnit upp i högra hörnet.

Björn Nilsson sa...

Om du exvis flyttat dig någon meter åt vänster och plåtet lite mer åt höger hade det grövre trädet (en asp?) som står till vänster i bakgrunden och stör en del kanske försvunnit. Men frånsett det ger den grå ställningen med sina lurviga lavar intrycket av att här är något på väg att återgå till naturen. Ganska poetiskt, Harry Martinsson hade nog kunnat skriva några rader om det.