lördag 11 oktober 2008

Vem vill Mona samarbeta med idag lördag?


Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin visade under veckan sitt dåliga omdöme genom att dra på sig kritik från i stort sett alla sossarnas traditionella samarbetspartner. Igår tvingades hon gå ut och göra en pudel.

Efter den här veckan är åtminstone mitt förtroende för Mona Sahlin väldigt försvagat. Men det är ett problem för den socialdemokratiska rörelsen.

Vänsterpartiet är öppet för en bred koalitionsregering, men det är vänsterpartiets politik som kommer i främsta rummet. Naturligtvis, annars hade vi lagt ner partiet och gått med i SAP. Efter den här veckan har vänsterpartiets förhandlingsutrymme förbättrats avsevärt.
Men jag hade uppfattat det som att vänsterpartiet inte ville vara med, detta efter månader av diskussion.
Mona Sahlin i gårdagens pudel
Vänsterpartiet har försökt få till trepartsmöten mellan s-v-mp, utan att lyckas, något som Mona nu glömt när hon försöker ursäkta sitt dåliga omdöme. Men miljöpartiet gnisslar naturligtvis tänder nu när deras samarbete med Mona inte godkänts av de andra sossarna. Och dessutom har det största oppositionspartiet fullständigt blottat sin oförmåga till långsiktighet och genomtänkta beslut inför regeringen och svenska folket.

I nästa opinionsundersökning skulle inte jag bli förvånad om sossarna backar med 5-10 procentenheter. Jag skulle inte heller bli förvånad om vänsterpartiet går framåt och att borgarna och soffliggarna går framåt. Det är resultatet av Monas dåliga omdöme.

- - - - -
För övrigt undrar även Nicke, Lasse och Jinge över vem Mona tänker leka med idag.

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Håller med dig i vad du skriver. Mona Sahlin har helt tappat omdömet och framför allt tappat det gentemot sitt eget parti. Men detta har skadat oppostionen och de som stärks är tyvärr alliansen.

Vi har lite att jobba på i oppositionen och det är enbart Mona Sahlin och Miljöpartiets fel som vill dansa ensamma.

Anonym sa...

Efter pudeln passade ohly då på och bjöd in igen...

Folk i det här landet är inte dummare än att de förstår att vad de än väljer så blir det nyliberalism och mer eftergifter för fascistunionen €U.

Mona Sahlin är ju mer nyliberal än Moderaterna och sossarna trängs bland de övriga högerpartierna i mitten.

SÅ NÄR SKALL V DÅ VÅGA STÅ PÅ EGNA BEN och erbjuda ett socialistiskt alternativ till nästa val? Jag föreslår att man börjar med att kräva en frigörelse från den kostsamma (25 miljarder/år) och antidemokratiska union av bankirpamapar som vi lurades in i. De pengarna kunde V administrera bättre än €U på att offentliganställa och skapa trygghet...

Anonym sa...

Nu tycker jag ni e tjaskia asså, klart Måna inte vill va me Lasse O, han har ju vatt me ryssgänget, dom där ruskia killarna som äter små barn till frukost.
Lasse E e ju mycke snällare, å Maria me.
Förresten ville ju inte Lasse O va me dom, trodde Mona i alla fall.
Lasse P

Anonym sa...

Flåt, Peter hette han ju.