tisdag 16 december 2008

Bush får kicken


Bush fotad. Den amerikanske presidenten visade sin snabba reaktion och för åldern virila vighet när han duckar undan från en välriktad sko i Irak häromdagen.

Journalisten som kastade skon är nu ömsom hyllad, ömsom avskydd för sin skoattack. Han har nog också ont efter att den irakiska säkerhetstjänsten inte behandlat honom med silkesvantar... I efterhand verkar de flesta dock tycka att det var ganska harmlöst.

Presidenten har själv tidigare omgett sig med folk som man bör vara beredd att ducka för...

- - - - -
För övrigt tycker Jinge att vi alla ska skicka en gammal sko mot Bush. På Youtube finns massor med klipp från attacken. Ett roligt där Bush säger "I think that was a size 10 shoe!" Och från en annan vinkel där han skrattar medan säkerhetsfolket brottas med skokastaren. Och ett till klipp. Resten av klippen får ni kolla efter själva.

Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

Jonny sa...

Jag tycker det ser ut som om Bush skrattar redan efter att första skon är kastad. Efteråt lär han också ha använt humorn som avväpnande vapen (ett betydligt trevligare vapen än de han annars plägar nyttja). Det ska bli intressant att se hur omdömet om Bush blir om ett antal år när folk får distans och perspektiv på hans år vid makten.

Tomas Jonsson sa...

Jonny: Jo en sko är ju mindre otrevligt än robotar. Han lär sannolikt mest bli ihågkommen för sin aggressiva utrikespolitik och att han gjorde USA till en riktigt hatat supermakt i hela världen.

Anonym sa...

Svinhunden Bush hamnar i samma grupp som Hitler,Stalin,Saddam,Sharon m.fl.

Anonym sa...

Hans eftermäle kommer väl i ganska stor utsträckning bero på hur Barack sköter sig eller får för image. Men jag tror som Tomas att Irakkriget kommer inte att glömmas, kanske afganistan. Men det beror nog mycket på hur det blir i Irak om några år.

Att deklara krig mot terrorismen kommer nog också bli ihågkommet av de efter oss, det är slagkraftigt men ofantligt korkat i meningen att man verkligen ska uppnå något. För övrigt har ju Bush-eran varit en tid när terrosrism har fått en betydelse som glider betänkligt.

Det hoppas jag verkligen det blir en ändring på och att man skiljer på islam och diverse politiska grupperingar som använder islam.

Just nu påbörjas och kommer att pågå nästa år mycket vad det gäller religionsdialog och att samlas kring värden både kristna och muslimer kan stå för. Det i alla fall kanske är en början.

Det är inte svårt, den ideologiska grundkärnan är ganska lika, men bägger religonerna är ju så befläckade av alla som använt dem i politiska syften.

Ack ja, Må alla goda krafter vara med er.

Pelle

Elisabet sa...

Här nånting helt annat ..-)

http://pluppfisk.webblogg.se/2008/december/tomas-inte-langre-en-bortglomde-hjalte.html

Nånting för dig, kanske?

God Jul-kram från mig.

Tomas Jonsson sa...

Fantastiskt fynd Elisabet! Äntligen en klubb för mig! Kanske skulle starta en lokalavdelning i mina trakter...?

Skickar en varm god-jul-kram tillbaka ner till Ystad!

Kerstin sa...

Den där journalisten fick visst ett antal ben brutna i kroppen bl.a., av polis eller säkerhetstjästen i Irak, så han har nog MYCKET ont idag.

Må fan ta Bush så snabbt som möjligt, och gärna PLÅGA HONOM ORDENTLIGT innan han tillåts komma hem - till sin Gud alltså.

Annars, ha en fin helg.

Tomas Jonsson sa...

Kerstin: Bush må brinna i helvetet!

Trevlig helg!