tisdag 3 februari 2009

En hund har bajsat!


Finanskris, världssvält, krig och terror. Och hundbajs. Nu har pöbeln varit framme på fina Dunö i Kalmar och låtit en hund lämna sina exkrementer på en garageuppfart. Tidningen Barometern uppmärksammar. Några citat från artikeln:
– Hundägare som inte plockar upp efter sina hundar är ett jätteproblem.

– Det blir så tråkig stämning av sådant här.

Har problemen ökat?
– Det har jag ingen uppfattning om.
Jag rekommenderar er att klicka på länken till artikeln och särskilt läsa kommentarerna. Få andra frågor engagerar tydligen Barometerns läsekrets så mycket som hundbajs.

Jag vet inte riktigt vad som förvånar mig mest. Att en liten hund har lagt en korv på en garageuppfart? Att nån nån överklassnubbe i stället för att ta bort bajset ägnar tid till att snickra en skylt som han skriver en text på och dessutom ringer tidningen? Att Barometern skriver om det? Eller att det strömmar in kommentarer till artikeln?

Håll gärna utkik efter blogglänken i Barometerns artikel. Tidningen är precis som totalitära stater rädd för kritik och brukar snabbt plocka bort länkar som andas lite kritik mot dem. Ska bli spännande att se hur de tolkar mitt blogginlägg. Men med denna sista kommentar så är jag nog rökt...

Även den andra lokaldraken har uppmärksammat hundbajset. Där var det hunden Bums som dök upp i tidningen när snön töade bort både 2006 och 2007.

- - - - -
Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Gapskrattar när jag läser kommentarerna, men liiiite förstår jag husägaren, för det här kanske inte är första gången det händer.

Utanför min port finns en stentrappa och nedersta trappsteget är alltid vått av hundkiss .., ibland rena pölarna .., och jag ser hur somliga hundägare med lite större hundar, stannar till så där lagom vid trappsteget och så står hunden länge och väl och pinkar.

Fy, så äckligt!

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Står hunden "länge och väl och pinkar" så förstår jag att det är äckligt. Om det luktar kan man späda det med vatten med hjälp av en vattenkanna.

Oftast så släpper de bara ut några droppar för att markera reviret. Om det är flera hundar i området så brukar de markera över varandra.

Lasse Strömberg sa...

Ack ja, vad är litet finanskris mot en hundski?! Ack intet!
Fast man förstår att folk blir upprörda över litet skit. Det är liksomlättare att bli förbannad på sånt än att gamlingar får liggsår på äldreboenden.
Appropå finanskris, hur länge dröjer det innan vi, som i Sydkorea, får börja äta hund så upphör problemet på sikt.
Fast jag får gratulera skyltmålare. Har han inte större problem än med litet hundskit är han att gratulera.

Tomas Jonsson sa...

"Det är liksom lättare att bli förbannad på sånt än att gamlingar får liggsår på äldreboenden."

Jo Lasse, så är det nog.

Elisabet sa...

Tomas: det är nog inte bara en hund som markerar .., det är alltid kisspölar där man går på trappan.
Och jag har ingen större lust att skölja av den varje dag ..-)

Men för övrigt håller jag med dig.