tisdag 26 maj 2009

Barnen får betala kapitalisternas fest

Plötsligt så har skolans behov minskat. Förmodligen har det varit överflöd på lärare och resurser inom skolan eftersom det nu kommer signaler om att skolorna ska spara miljoner.

Intäkterna minskar eftersom kapitalisternas lekstuga havererat och Volvo och andra storbolag hellre sparkar personal och fortsätter med guldregnet över aktieägarna. Därför blir folk arbetslösa och kommunernas skatteintäkter minskar.

Aktieägarnas fest med gåslever och gravlax får nu barnen betala genom större klasser och att någon onödig landsbygdsskola läggs ner.

Och ingen vågar yppa något om att skärpa regelverket kring aktiebolagen. Svenska regeringen hejar på EU som garanterar storfinansens fria lekstuga. Den fria marknaden måste gälla i alla lägen, utom då krisen ska betalas, då är det bra med offentliga skattepengar.

- - - - -
SR 1, SR 2, Barometern 1, Barometern 2, Nyheterna, DN

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan ge dig en enkel metod att minska klasserna, både på dagis och i skolan, minska stökigheten i skolorna, minska våldtäkterna och frigöra minst 250 miljarder/år och dessutom ordna minst 10 000 lägenheter/år.
Är de med???
/DeJong

Maggan sa...

Kom ihåg en sak Tomas, åtminstone vad gäller Oskarshamns kommun är inga som helst beslut fattade, besluten tas inte förrän i november. Målsättningen för (v) är att INTE lägga ner några skolor.

Maggan, fritidspolitiker