onsdag 19 augusti 2009

Onkel Kånkel gömmer sig inne i skivhyllan


Tidningarna meddelar att Onkel Kånkel är död. SvD, AB, DN. Det väcker gamla minnen från sena efterfester i det tidiga 90-talet. Det var först då, sent på natten, när alkohol och trötthet fört rödvinsdiskussionerna in i en annan dimension, som de här skivorna plockades fram.

Onkel Kånkels musik gick ut på att till trallvänliga melodier rimma med så många könsord och förbjudna ord som möjligt. Ju äckligare, desto bättre. "Helmer tampongförtäraren, bögade med brevbäraren", det är smaklös asketisk humor. Politiskt inkorrekt! Men jag vill minnas att jag såg dem på Hultsfred nån gång på tidigt 90-tal.

Ser på Wikipedia att skivan Kalle Anka suger pung bara pressades i tusen ex. Så mitt välbevarade exemplar kanske rent av är lite hett.

Några musikspår från skivan ligger på Youtube. Se till att barnen eller chefen inte finns i närheten innan du tar del av Onkel Kånkel, Hasse Homo, Doris Klitoris, Sture Ture, CP-Sven, Epilepsi Kurt, Arne Tammer , Stomi-Bertil och de andra i bandet ;-) Tio små stjärgossar är jäkligt rolig, liksom Shit on the Pitt och Martin Ljungs förhud, ja allihop är roliga om man är på det humöret...
Svenne hade hängpung, stor som en ballong
Den smackade mot farsans skinkor gång på gång
Far han blev förbannad så släppte han en fis
Sen nöp han Sven i tasken så han skrek som en gris

Svenne hängpung
- - - - -
Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag såg Aftonbladets löpsedel.

Men den hemligaste artisten jag känner till är Dr Bombay.
(Dvs jag känner till att han är hemlig, inte hans identitet.)

Det här gänget har jag aldrig hört talas om.

Tomas Jonsson sa...

Cecilia: Du har inte missat nåt väsentligt.

Anonym sa...

Tomas: Jo det har hon!

Kragom sa...

Säga till tjejer att Onkel Kånkel inte är bra gör man för att imponera på dem. Jag tror att de flesta tjejer uppskattar Onkel Kånkel lika mycket som en skitig toalett...

Anonym sa...

det sjukaste & roligaste vi haft i sverige. saknaden är redan enorm. humorn är genialisk & sanslöst hysterisk rolig. passar både man & kvinna. totalt barnförbjudet. alla skivor finns numera på cd & går även att ladda ner. ni som inte känner till onkel kånkel kan you kolla in alla dom otaliga klippen på youtube. ONKEL KÅNKEL - R.I.P - REST IN PISS.

Petronella sa...

oj.. här sitter ett tvättäkta UNGT onkekånkelfan.. eller ja ungt o ungt... 22år.. men ud har inte lust aatt sälja de för 3-4hundra kanske? hade varit kul o ha då ja samlar vinyler...

Mvh Petronella

petronellapersson@live.com

andersbrontosaurus sa...

Hej! Letade ganska mycket efter Onkelskivor på 90-talet men det var ju före nätets tid. Man undrar, hur fick du tag i plattan? Skivaffär? :-)

Sitter du månne på gamla demokassetter också och sitter skivan säkert i skivhyllan eller vill du sälja den?

MVH
Anders

Tomas Jonsson sa...

Anders: Jag köpte skivor via postorder från Skivhugget i Göteborg på den tiden. Skivan är inte till salu.