måndag 28 december 2009

Biskopshatten eller Näset

Det som från början bara skulle vara en fika ändrades till en liten vandring och utflykt till en rastplats mellan Blomstermåla och Hornsö. Kartan lämnade vi i bilen och när orienteringen kändes osäker så plockade Robert fram sin iPhone för att kolla väderstrecken.


Norr är i den riktningen, och efter nån kvart hittade vi fram till det som vi fick beskrivet som Biskopshatten, men som på kartan snarast heter Näset. En grillplats och liten övernattningsbar stuga på en bergsknalle som stupar ner mot Alsterån.


Jag hade fixat lite fika och Robert gjorde upp en eld och nedanför oss hade vi Alsterån. Två plusgrader och lätt duggregn är väl kanske inte det optimala utflyktsvädret, hade ju varit roligare med fem minusgrader, nysnö och solsken. Men miljön är fin och några timmar utomhus är nog nyttigt så här efter julmaten...

7 kommentarer:

Madde sa...

Ser mysigt ut.

Underbart med Iphone den klarar då allt :)

Tomas Jonsson sa...

Madde: Vandring i skog och mark ska inte underskattas. Det är behagligt för själen!

Det blir nog en Iphone nästa gång jag byter mobil, alla jag känner som har Iphone är jättenöjda. Passar ju också fint ihop med min bärbara mac :-)

Elisabet sa...

Fint med collagebilder .., det skulle jag vilja kunna också.

Och du tycks må såååå bra .-)

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Jodå, jag mår verkligen "såååå bra".

Kollagebilder är enkelt. Jag kopierar bara in bilderna i en ny, tillräckligt stor, tom bild. Jag har ju breddat formatet på bloggen och då är det praktiskt med kollage ibland.

Fredrik sa...

Utflykt med fika slår det mesta!

Tomas Jonsson sa...

Helt rätt Fredrik!

Madde sa...

Det sämsta med Iphone är att det inte blir så bra bilder med den. Men du har ju ändå en super kamera!

Jag är också jättenöjd med min Iphone! =)