tisdag 1 december 2009

Färg i grådasket


Var ute en dryg timme med kameran och rörde på min kropp. Störde mig hela promenaden på att jag tog mitt ljusklena teleobjektiv som var otillräckligt i den gråkalla eftermiddagsskymningen.

Körde några bilder i svartvitt ända tills jag nästan var hemma strax innan fyra och en röd vacker himmel uppenbarade sig över Strömsrum. Då slog jag över till färg och önskade en vidvinkel. Tack vare de vidsträckta åkrarna gick det ändå att få till en komposition.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Skulle lika gärna kunna vara solnedgång över Serengeti (där jag i likhet med Strömsrum aldrig varit). Mycket vackert, som röd bomull.

Du kanske kan kompensera bristen på vidvinkel genom att ta flera bilder med överlappning och klippa ihop dem i något smart program? Det gör jag ibland. Bäst blir det ju om man har stativ, men det fungerar med frihand också om man kan hålla ungefär samma höjd på alla bilderna man vill skarva ihop.

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Björn. Den vackra röda himlen uppenbarade sig plötsligt ur ett grått töcken, kom och gick på en kvart ungefär. Och den var begränsad i storlek så jag fick med tillräckligt.

Stativ och manuella ljusinställningar är en bra förutsättning för snygga panoraman.