onsdag 16 december 2009

Varmt och skönt

Det är mysigt att ligga i skenet och värmen från en rörspis. Själv kan jag inte sluta glädjas åt ljusstyrkan i mina f/1,8-objektiv. Som min foto-mentor Lasse alltid hävdat – kamerahuset är ointressant, satsa på ljusstarka objektiv!


Bilden tog jag inomhus igår i befintligt eftermiddagsdunkel. ISO1600, bländare 1,8, slutare 1/50 s.

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Just det!
Så ska det låta.
Det viktiga är objektiven. Kamerahusen funkar likadant allihop. Åtminstone så länge det bara handlar om att ta bilder. Ska man också filma, spela in ljud och se var man befinner sig kanske man måste kolla huset också innan man slår till.

Nu återstår att du lär dig ditt bildbehandlingsprogram (fotolabbet) så att vovven kan bli bättre upplättad i fejset. Det är den nämligen värd. Sedan kan du blanda till fixet!

För övrigt borde den jycken varit med och visat tänderna mot Madeleine Sjöstedt (FP) som inte lyssnade på de som inte ville riva Aspuddsbadet. På torsdag är det begravningståg till stadsdelsnämndens möte, är han bra på att bita borgerliga politiker i benen? Skicka hit honom i så fall!

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Det finns inget som inte kan förbättras.

Jag tror den här jycken hade blivit en besvikelse i det sammanhanget. Det är ju en slädhund, framavlad för att vara social och lugn men också stark. Han skäller inte ens. Han har ylat vid några tillfällen när han fått träffa andra slädhundar – aldrig annars. Så han hade nog inte kunnat rädda Aspuddsbadet.

Björn Nilsson sa...

Är det inte vargblicken man ser där? Tänk på de första vargarna som kom nära de tidiga människornas lägereldar och så småningom blev kinesiska nakenhundar, pudlar och annat konstigt - så när som på somliga som har vargblicken kvar!