måndag 15 februari 2010

Årsmöte i Hamnmagasinet


På söndagskvällen var det årsmöte med Hamnmagasinets Vänner. Sextio medlemmar slöt upp, köpte lotter, fikade och hängde med i vårt korta årsmöte – vi klarade av det formella på 35 minuter. Jag som sekreterare och Berg som ordförande. På bilden syns Leif till vänster som sålde lotter och Kalle till höger som inkasserar medlemsavgiften.


Vi har strax under 300 medlemmar och museet visas för runt tvåtusen personer varje sommar. Årsmötet håller vi i Höganäslokalen. Efter fikat var det dags för bildvisning som jag återkommer till.

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Du som är expert; hur ser man skillnad på en fullriggare och en bark?'
För övrigt läste jag häromdagen om hur man överlevde i en livbåt på 1800-talet. Man drog lott om vem som skulle dödas och bli till mat åt de andra.
Det mest kända fallet av kannibalism bland skeppsbrutna lär ha drabbat besättningen från yachten Mignonette där skeppspojken blev mat till de andra skeppsbrutna. Båtens namn fick mig att tänka på filet Mignon...
Fast valet av middagsmat var synnerligen demokratiskt, man drog helt enkelt lott om vem som skulle dödas.

Tomas Jonsson sa...

En fullriggare är ett fartyg med minst tre master med råsegel på alla masterna. En bark har gaffelsegel på den aktre masten och råsegel på de främre.

Jag gissar att barkskeppen var stadigare till sjöss. Det sista seglande barkskeppet i handelstrafik på oceanerna passerade för övrigt ekvatorn 1949.