söndag 25 april 2010

Mönsterås – Ankarsrum


Division 5 NÖ. Jag besökte idrottsplatsen i Mönsterås och tog lite bilder när rödklädda Mönsterås GoIF i säsongens första hemmamatch tog emot Ankarsrums IS. Ankarsrum började starkt men sedan föll deras spel sönder allt mer. Hemmalaget blev däremot allt tajtare och var bättre på att behålla bollen inom laget.


Det var kul att spelarna långa stunder höll bollen i luften. Då är det lättare att få fräcka bilder.


Ankarsrum tog ledningen med 0–1 och sedan kvitterade Mönsterås. I början av andra halvlek tog Mönsterås ledningen när man satte 2–1 efter en misstänkt handssituation. Mot slutet av matchen, när Ankarsrum satsade allt offensivt, så blev det många farligheter framför deras mål eftersom försvaret kom på efterkälken.


Här finns ingen boll, men många goa ansiktsuttryck.


Och här hamnade skärpan lite snett. Så fokus ligger på skorna, men jag tycker det är sköna rörelser i bilden så den får också vara med. Jag gillar också lerklumparna som lossnar från skorna och som ser ut som flugskitar i bilden. Som sagt; matchen slutade 2–1. Det var tolv grader och växlande molnighet. Publik strax under hundra.

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Superbra fotbollsbilder. Du kan det där!

När får vi se några från allsvenskan?

Tomas Jonsson sa...

Tack Lasse. Att fotografera innebandy med fasta teleobjektiv var nog den hårdaste och bästa sportfotografutbildningen. Fotboll är mycket enklare att fotografera. Bästa bilderna blir utmed kanterna, i hörnen och straffområdet.

Den enda nya utmaningen i fotboll är ljuset. När det är sol går jag ner på 100 ASA och när solen försvinner bakom molnen skruvar jag upp till 400 ASA med bländare 2,8 och slutaren nånstans runt 1/2000 sekund.

Roland sa...

Hoppas du plåtar Mönsterås damer oxo någon gång som spelar i div 4 sö. Det vore kul för dom.

Anonym sa...

Vilket eller vilka objektiv använder du vid sportfoto.

Tomas Jonsson sa...

Handboll: 50/1,8
Innebandy: 50/1,8 och 85/1,8
Fotboll: 85/1,8

Vid den här fotbollsmatchen då det var bra dagsljus så provade jag även mitt billiga långtele 55-250/4-5,6. De två översta bilderna är tagna med det. Då når jag mittplanen, men den gluggen är inte lika skarp som de fasta.