tisdag 13 april 2010

Porträtt – Figeholmsgubbar


Här är några aktiva män i Figeholms Båtklubb som jag fångade på bild hösten 2003. Insåg nu att den inte är helt olik nedanstående bild från 1976.


Den här bilden har inte jag tagit, den kommer från Figeholms Båtklubbs Fotoarkiv. Jag tycker den har skön öststatskänsla. När jag arbetade med båtklubbens medlemstidning fram till för tio år sedan så hade vi alltid den här bilden som favorit. Ledare i båtklubben som samlats för att åka in till simhallen med ett gäng ungdomar. Tidstypiskt helskägg, utsvängda byxor och pälsmössor. Från vänster Tore Fagerström, Sven Norberg, Sven Schuer som drar sista blosset på en cigg, Börje Nilsson, Stig Sternell med neddragen mössa, mörka glasögon och helskägg, Anders Berg, skolläraren, med en lista över vilka som ska med till simhallen och längst till höger (?). Idag undrar jag om det här gänget hade fått passera en amerikansk terroristkontroll...?

3 kommentarer:

Kjell E sa...

Ja du Tomas.
Så har man sett ut en gång.
Ungdommarna på jobbet älskade en bild de fick tag på från ett 25-årsminne av Vietnamrörelsen.
Undertecknad i Ryssmössa, helskägg och blicken skarpt fäst på polisen.
Ett plakat med texten "USA UT UR VIETNAM" ingick i bilden.
De tyckte det var häftigt med deras klubbordförande i det skicket.

Tomas Jonsson sa...

80-talsmodet á la Pernilla Wahlgren Piccadilly cirkus för nog det sista enhetliga modet. Idag tycker jag att man mest ser ett hopplock av bland annat mycket 70-tal.

Anonym sa...

Nog för att det är mycket av öststatskänsla i bilden, men att den känslan skulle rubriseras som "skön" är grotesk.