söndag 23 maj 2010

Oknörundan 2010 – del I


Rally. Under lördagen så kördes rallytävlingen Oknörundan i skogarna runt Blomstermåla. Inför starten samlades alla bilar på Krungårdsskolans gård. En timme före start rådde en ganska uppsluppen stämning – ungefär som på julafton strax innan julklappsutdelningen.


Det här var andra gången jag var på en rallytävling, och andra gången som jag såg Oknörundan. De tävlande kommer från främst Småland och Östergötland. Några bilar kände jag igen från förra året. Deltagarna, de allra flesta äldre och yngre pojkar, hade naturligtvis mycket att prata med varandra om.


En rallytävling kräver många funktionärer. Här är det radioklubben som tittar igenom det sista innan de ska ut på banan. Fortsättning följer...

4 kommentarer:

Studio Eriksson sa...

Kul med Rallybilder, ser fram emot race-bilder. Själv var jag där nere en sväng för OT igår men pga pressat tidsschema han jag bara vänta in två bilar vid sträckan Koverhult för att i ilfart köra tillbaka till O-hamn.
Koverhult-Oskarshamns stadspark: 34,9km
Restid: 16 min
Snitthastighet: 130,8km/h!
Tur inte polisen var ute och jag kanske skulle ställt upp i Oknörundan själv.

Tomas Jonsson sa...

Fy, fy, inte köra för fort!

Själv hann jag åka hem och äta en god lunch mellan mingelbilderna inför start och SS3 som jag fotograferade. Dock var det ett timslångt avbrott och jag kunde inte stanna längre än till fem så jag hann inte få med alla bilar. Men det kommer lite rallybilder redan imorgon. Letar också på Youtube efter förare som filmat sträckan så jag kan köra mina bilder och länka till deras filmer.

Göran S sa...

Trevligt med rallykultur,
studio-e,man måste testa gränserna ibland!!

jonas persson Mönsterås mk sa...

Tack för att ni är så duktiga att dokumentera våran tävling på ett positivt sätt.
Mvh. Jonas Persson Mönsterås MK