onsdag 12 maj 2010
Förföriska dofter
Min kollega hade gjort Trommers prov, men eleverna hade inte diskat alla provrör ordentligt, så när mina elever började värma provrören doftade det bränt socker – lika förföriskt som runt ståndet med sockervadd på marknaderna.
När det var dags för fika hemma så skalade jag och skar klyftor av några päron och la dem i en kastrull med några matskedar vatten, en deciliter socker och en matsked honung. Högsta temperatur under tio minuter och sedan serveras med vaniljglass. Enkelt och mycket gott.
Ämnesord:
dokumentär,
mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Nu vattnas det i munnen!!!
Det är förföriskt gott!
Gottegris!
Men varför avstå?
Vi konserverar våra egna päron och idag ska vi äta päron och vispgrädde, lite chokladsås åker väl med också skulle jag tro.
Skicka en kommentar