måndag 15 augusti 2011

Fackelsim vid Kalmar stadsfest

Som ni sett så hade jag kameran med och fotograferade en del vid Kalmar stadsfest. Det blev rätt många bilder från alla möjliga uppträden och möten. Bilderna kommer här så småningom, när jag hunnit arbeta igenom hela högen :)

Runt Systraströmmen, mellan gamla vattentornet och fängelset, samlades massor med människor i mörkret på lördagskvällen för att se Kalmar simsällskap uppträda. Det är fotat handhållet med typ 1/10 s slutartid och högt ISO, så det är kornigt och oskarpt...

Fackelsimmet konkurrerade med Rolandz som spelade samtidigt borta på Stortorget, i andra änden av centrum. Det var lite den uppdelningen – mainstream och storstjärnor borta vid Stortorget, medan det alternativa och oväntade återfanns vid Sveaplan och intilliggande Systraströmmen. När facklorna slocknat så lyste det uppe i ett av träden, där operasångaren Thomas Björklund Svensson sjöng en aria ur Puccinis opera Turandot som slutar väldigt pampigt. Sen tog Sator vid på Sveaplanscenen på andra sidan Systraströmmen och bilder därifrån kommer senare..

Thomas Björklund Svensson sjunger arian Nessun Dorma.

Inga kommentarer: