onsdag 17 augusti 2011

Sator på Kalmar stadsfest

Jag tror det är 23 år sedan jag såg Sator live första gången. Sen såg jag dem ett par gånger varje år fram till mitten av 90-talet. När de klev på scenen på Sveaplan under Kalmar stadsfest i lördags kväll så var det som jag plötsligt blev tjugo år yngre. De var lika bra – eller ännu bättre än jag mindes dem.

Kent Norberg

Chips Kiesbye.

Heikki Kiviaho.
"Är det fängelset vi ser hela tiden?" frågade Chips mellan två låtar. "Ni ser oss och vi ser fängelset och sagan om de två tornen..."


Galet röj hela tiden!

Det var inte bara jag som spelade in videoklipp av I wanna go home... På youtube har jag hittat fler: Klipp 1, Klipp 2

Heikki trasslade in sig i trumsetet så scenfolket fick hjälpa loss honom. Här står han på kravallstaketet vid scendiket och spelar med stöd av vakterna och publiken. Jag gick också ut i publikhavet för att få rätta rockkänslan :)

Jag avslutar med att citera vad jag skrev på Facebook när jag kom hem på lördagskvällen: "Just hemkommen från Kalmar stadsfest. Varje ny konsert var en besvikelse. Men så kliver Sator upp på scenen, sist av alla. Det var så bra, sånt röj. De älskar sin publik, vi älskar dem. Jag vet inte hur många gånger jag sett dem? De är tjugo år äldre, jag är tjugo år äldre. Jag vet inte hur många hundra bilder jag tog på dem? Men jag vet att jag är lycklig nu!"

4 kommentarer:

Jonny sa...

Ah, Sator! Visste inte ens att de spelade än. Minns en fantastisk spelning på Hultsfred omkring 1987-1988. Tack!

Tomas Jonsson sa...

Det är rock med god kvalité framförd med närkontakt med publiken :)

Anonym sa...

Tack Kalmar det var en grym kväll och ni är helt fantastiska! Gött!!
/Heikki Kiviaho

Tomas Jonsson sa...

Ni räddade stadsfesten! :)