måndag 26 december 2011

Gör din egna rödbetssallad

Om du är trött på burkarna med rödbetssallad som innehåller mer E-nummer än rödbetor så är det lätt att göra sin egen. I juletid när man är ledig så finns inga ursäkter. Ta en burk med inlagda rödbetor, den Krav-märkta burk som jag hittade var helt fri från tillsatser. Skär ner rödbetorna i centimeterstora bitar.

Sen finns en mängd alternativ. Jag tog nån matsked vispad grädde och något mindre med majonäs (färdig dessvärre med E-nummer) och rörde ihop. Jag kryddade med lite curry, vitpeppar och salt och rörde i rödbetorna. Helst ska det nog vara lite nedskuret äpple också för att lätta upp ättiksmaken, men jag hade inga äpplen hemma. Grädde går att byta ut mot exempelvis creme fraiche. Det hela tar tio minuter att göra och är gott till den lilla jultallriken med prinskorv, revben och bröd i mellandagarna :)

Inga kommentarer: