måndag 9 januari 2012

Med Gud som upphovsman

Och hade kyrkan fått fortsätta bestämma, så hade alla vetenskapsmän suttit i fängelse. Jorden, som Gud skapade på en vecka, hade fortfarande varit platt. Solen hade snurrat runt jorden och Adam och Eva varit urmänniskorna skapade direkt av Gud. Och inte fattar jag varför Gud, om han nu är så allsmäktig, inte har gjort något åt "den västerländska moralens uppkomst och fall"? Socialism, fler ormar och fikonlöv så ska vi väl bli kvitt alla omoraliska frestelser.

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Men vad i h-e är det du har hittat? Och var?
Handlar det om våren 2012? Är det inte en felskrivning, skulle det inte stått 1812?
Vad skulle Gallilei sagt? Newton och Kopernikus och Hubble...
Tacka vet jag Astrid Lindgren, hon visste vad en saga var.

Björn Nilsson sa...

Å ena sidan är "inget omöjligt för Gud" enligt många kristna. Å andra sidan reagerar de negativt om man antyder "fel" möjligheter. Varför skulle inte Gud kunna se ut som en apa? Eller en blåsippa? Jag föredrar lövsångare, så varför inte Gud som en stilla drillande lövsångare?

För några år sedan skrev jag en liten dikt som började "Gud är en grön liten elefant / som bor i ditt högra öra" - varpå någon hörde av sig och protesterade. Jag trodde att om allt var möjligt för Gud så borde även den gröna öronboende elefantvarianten vara möjlig. Men icke, tydligen.

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentarer. Haha. Jag hittade anslaget utanför en frikyrka i Kalmar. Tyckte programmet såg "intressant" ut...

De renlärigt kristna har ett problem att lösa när vittnesmålen i bibeln fått förklaringar som gör Gud överflödig.