söndag 15 april 2012

Porträtt – Anna

Igår lördag tog jag lite nya bilder på Anna. Skarp vårsol gjorde mig lite skeptisk. Funderade både på upplättningsblixt, reflektor, polarisationsfilter och gråfilter. Men jag skippade allt – jag trivs bäst när man kan fotografera på känsla och dokumentera i stället för att planera. Så på med en fast 35:a och så tog vi några bilder i skuggan först. Sen när vi gick till en annan miljö så föll solen så snyggt på henne så då gav jag upp rädslan för det skarpa solljuset och såg möjligheterna i stället...


7 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Har hon verkligen så blå ögon som bilderna visar? I så fall borde ju jobba på det ännu mer nästa gång hon är framför gluggen. Hennes snygga ögon är ju en personlighet som borde förstärkas.

Snygga bilder men två kunde du avstått från, den tredje och fjärde ovanifrån.

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Ögonen är "äkta". Jag har bara gjort allmänna justeringar av vitbalans, svart- och vitpunkt, kontrast mm i bilderna. Jag gillar både den tredje och den fjärde bilden.

Elisabet. sa...

Själv tycker jag bäst om den första och den sista. Håller med föregående talare om den fjärde.
Den näst sista ser i mina ögon konstlad ut ... och mest naturlig tycker jag att den vackra damen är på den tredje bilden.

Tomas Jonsson sa...

Tack Elisabet. Första och sista bilden gillade jag direkt.

Monet sa...

Tror också att bilderna vunnit på mycket mindre mascara och att de vackra ögonen fått se lite mera naturliga ut! Fint annars!

Tomas Jonsson sa...

Monet: Faktum återstår att jag knappt gjort något med bilden. Ökat kontrasten lite och vinjetterat.

Monet sa...

Tror dig. Det jag menade var att själva modellen, Anna, skulle vara mera sparsam med sin mascara, särskilt på underfransarna. För att se mera naturlig ut.