söndag 29 mars 2015

Lite bilder och ord från årets kortaste helg

Jädra kort helg det här, kändes som en timme bara försvann. Imorgon är det på med blåstället igen. Men en kort vecka väntar innan påskharen kommer skuttande samtidigt som påskkärringen tar sin kvast och drar till Blåkulla.

Beskrivningen av påsken i något av evangelierna, minns inte vilket, gillar jag. Det är avsnittet där Jesus uppstått och visat sig för lärljungarna, men då Tomas var ute. När Tomas kom tillbaka och de sa att Jesus varit där så tvivlade han och förklarade att han inte tror på Jesus uppståndelse förrän han fått sticka fingrarna i spikhålen. Och plötsligt uppenbarade sig Jesus och sa till Tomas att han skulle stoppa fingrarna i spikhålen och sluta tvivla. "Saliga de som tror utan att de sett", sa han också. Det är mitt favoritstycke i bibeln och som naturvetare så försöker jag leva efter den devisen, att ta reda på fakta och vara källkritisk.Nicke var här från Vänsterpartiet i Emmaboda. Jag är revisor i föreningen och vi gick igenom bokföringen. Emmabodaföreningen är en liten förening som valt att arbeta mycket utåtriktat. De står ofta på Centrumtorget i Emmaboda och bjuder på kaffe och pratar med förbipasserande och ibland bjuder de på apeller eller livemusik.

Ekonomiska rapporten följer alltid samma mönster. Faktura för annons, flygblad, polistillstånd, fika, en blomma, reseräkning, hyra lokal, hyra ljudanläggning – då vet man att det varit möte med fika och nån har varit där och talat eller underhållit och avtackats med en blomma.Söndag morgon och katten och jag funderar på om man ska plocka fram frukosten och ställa tillbaka klockan eller ska man ställa fram allt? Hur som så har jag ställt fram klockan i alla kameror så nu kan det bli sommar. Blåsippor, skillor och vårlök blommar här, vitsipporna börjar blomma och jag har passat på att vara ute och njuta lite. Lev väl!


Inga kommentarer: